Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ograniczenie GM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam parę pytań dotyczące ograniczeń dla GM'a.

Ponieważ nie chcę dawać wszystkim z teamu hasła do mysql..

1. Proszę podać mi jakiegoś questa do banowania (nick gracza, na ile czasu/perm, powód blokady + unban oraz zapisanie w logach kto co i za co)

2. Proszę mi powiedzieć jak zrobić dajmy na to item (może być to broń czy też pieczęć) która da bony (np. 100k pż i 30k siły) i nie będzie zdatna do handlu, wywalenia z eq czy też przełożenie przez dozorce

3. Komendy na /item itp zmienia się tylko w game? czyli jak zmienię np /item na /qwer (taka sama ilość znaków) to komenda już się zmieni?

4. Jak sprawdzić logi z konta GM (z kim handlował, z kim i o czym pisał, czy coś wywalał z eq czy też używał jakiś komend / kupował coś od zwykłego gracza)

To chyba wszystkie pytania :)

Za pomoc lajki.

Pozdrawiam!

1355504898-U363840.png

Opublikowano

1.

http://www.mpcforum.pl/topic/732459-questbanowanie-z-poziomu-gry/

2.Poprzez navicat-->player-->item_proto ustawiasz bony w aplytype,aplywalue dajesz id bonu i wartosc by zablokowac mozliwosc handlowania,przekladania itemu musisz zmienic antiflag.

3.Wejdz w Navicat w zakladke log ,command log lub command_log jakos tak nie wiem dokladnie bo nie mam odpalonego Navicata,plikow

4.Tak w game.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...