Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy serwer trzeba zarejestrowac jako firme ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje pytanie brzmi następująco

Czy jeżeli zrobie serwer na dedyku strone itp to czy musze go zarejestrowac jako firme albo cos bo normalne ze zawsze jakas kasa przyjdzie chodzby na utrzymanie serwa ,

Proszę o szybką odpiwiedź z góry dzięki; )

Opublikowano

Tak musisz server rejstrować jako firmę, chyba że jak skarbówka się dowie że masz dochów (kaa) i nie płacisz podatku to zapuka do ciebie pan w niebieskiej czapce :). Otwierasz normalnie własną działaność jeżeli masz 18 lat, a jak nie to musisz ją założyć na kogoś.

Pozdrawiam

Opublikowano

@2up

hehe nie wiedziałem że serwer to firma ;d mam 2 serwery Lineage II i nigdy w życiu nie słyszałem ze muszę to rejestrować jako firmę ;d

SERWER TO NIE FIRMA :D

czego tu szukasz ?

Opublikowano

Ale po co zakładać firmę? skoro edycja plików serwerowych sama w sobie jest nielegalna ( bo nie posiadasz na nie licencji ) o edycji clienta nie wspomne bo to 2 licencja

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

po to aby moc normalnie sie rozliczac z podatkow (nie wspominajac juz nawet jakie korzysci daje wlasna firma)

10s55xy.jpg

Ładną grafikę dla Reinora dostarcza L&A Studio!

Kontakt do L&A Studio: 44934972

Opublikowano

Ale po co zakładać firmę? skoro edycja plików serwerowych sama w sobie jest nielegalna ( bo nie posiadasz na nie licencji ) o edycji clienta nie wspomne bo to 2 licencja

Masz racje prawdę mówiąc większość prywatnych serwerów jest postawiona nie legalnie ;d

@EDIT:

A licencje na edytację klienta oraz plików serwera nie jest tania ;d

czego tu szukasz ?

Opublikowano

po to aby moc normalnie sie rozliczac z podatkow (nie wspominajac juz nawet jakie korzysci daje wlasna firma)

yyy to jak nie masz firmy to nie możesz rozliczać sie z podatków? nie bądź śmieszny. jak idziesz do pracy to też zakładasz firme żeby rozliczać sie z podatków ? xD

większość prywatnych serwerów jest postawiona nie legalnie ;d

raczej wszystkie :rolleyes:

nowe konto, KaMeR1337 nie działa

Opublikowano

A powiedzcie mi kto z was ma serwer dedyka metin2 i ma go zarejestrowanego albo ma kupioną licencję na edycje tych że plików ??

Opublikowano

Słuchaj licencja na edycje plików jest bardzo droga ;d nikt jej nie ma ;d

a co do serwera zarejestrowanego ja mam 2 serwery Lineage II to to samo co i metin2

i żaden z serwerów nie jest rejestrowany jako firma :> a na serwerach gra po 10k osób :D

nikt się nie czepia więc raczej wątpię w to że trzeba rejestrować

czego tu szukasz ?

Opublikowano

Pytam ponieważ nie chcę mieć później problemów że nie odprowadzałem podatku a tu nagle przyjdzie skarbówka i buch 20k kary za niezarejestrowanie firmy a ja np. zarabiam tyle kasy że wystarcza tylko na utrzymanie serwera i strony :/ i co wtedy 20k buch i trza zapłacić

Opublikowano

Spoko ale licencja może kosztować nawet to kilku nastu tyś PLN albo i i więcej ;d jest tyle serwerów metin2 stoją po 2/3/4 lata i każdy z nich jest postawiony bez licencji jak by się przypier***** o firmę to każdy z tych serwerów już by nie istniał ;D

czego tu szukasz ?

Opublikowano

no wiem ale jeżeli ja bym selał SM żeby z isu ktoś coś kupowal o to mi chodzi że sie mogą doj*****

A tam to nie będzie SM tylko MM minimonetki i już :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...