Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy za włam na serwer jest kara?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie np jak ktoś na serwerze dedykowanym pare razy włamał się na konto administratora i zniszczył serwer grozi mu jakaś kara ?

Opublikowano

Zależy od admina. Jak jest jakiś okrutny i że zniszczyłeś mu jego pracę to może sprawdzić okno serwera i jak np. w AuthMe się zarejestrowałeś to chyba widzi twój login i hasło i obok tego ma twoje ip. To jak wspomniałem jak jest okrutny to może iść na policję i to zgłosić no bo włam to włam.

258241432985440392180.png

Opublikowano

Tak grozi .

Admin może zgłosić na Policję i ten kto się włamał będzie płacił grzywnę .

A zresztą Deroez napisał :)

"W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, galaktyczny Real Madird który kocham ponad życie"

Opublikowano
?Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.

2. Tej samej karze podlega, kto rozpowszechnia bez podania nazwiska lub pseudonimu twórcy cudzy utwór w wersji oryginalnej albo w postaci opracowania, artystyczne wykonanie albo publicznie zniekształca taki utwór, artystyczne wykonanie, fonogram, wideogram lub nagranie.

3. Kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej w inny sposób niż określony w ust. 1 lub ust. 2 narusza cudze prawa autorskie lub prawa pokrewne określone w art. 16, art. 17, art. 18, art. 19 ust. 1, art. 191, art. 86, art. 94 ust. 4 lub art. 97, albo nie wykonuje obowiązków określonych w art. 193 ust. 2, art. 20 ust. 1-4, art. 40 ust. 1 lub ust. 2,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku?.

@Deroez, przywłaszczanie haseł również jest karalne.

Tak w ogóle, jak zidentyfikujesz jego dane osobowe, skoro ten jegomość włamuje Ci się na serwer za pomocą serwera proxy, bądź TOR'a? Tak oczywiście przypuszczam.

Opublikowano

Tak lecz musisz napisać podanie do sadu z ich ip oraz paragrafami a zostana namierzeni w okolo 10-15 minut grozi do 20 lat wiezienia!

Jezeli włamał sie przez programy hakerskie

lecz kiedy zglitchował to nic mu nie grozi

eJwrNjTRS8vITdYryLEyMjMzM-AyMjU1M-UK8XVS WBIJAJ! NAJLEPSZY SERWER MC
Opublikowano

Tak przez ip. a jakie masz dowody, że to ten człowiek akurat. Musisz mieć dowody. Tak samo ty mogłeś wejść przez to ip co się "włamano" i zwalić na niego. Tak nie działa prawo.

Opublikowano

Dodam jeszcze że z taką błahostką nie ma co nic do sądu/na policję . Co im powiesz? Dzień dobry chcę zgłosić włamanie na mój serwer minecraft , zniszczono mi save ? Wyśmieją cie i tyle z tego ... Polecam wgrać plugin AuthMe i nie będzie problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...