Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]NPC

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak znowu mam problem. Podkreślam że nigdy tak nie miałem. Mam już tony bomb i 240hp i ani Demolitionist ani Lekarka nie przybyła. O co chodzi?

Opublikowano

Aby przybył Demolitionist potrzebujesz TNT, a nie bomby.

Co do Nurse, wystarczy, że użyjesz jednego Life Crystal, więc może zwyczajnie poczekaj.

Sprawdź także, czy pomieszczenia, które zrobiłeś, są na pewno dobre i NPCty mogą w nich zamieszkać.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Dziwne bo na starym świecie miałem 1 bombę a ten już leciał. Jeśli chodzi o pomieszczenia ich nie musi być ale mam 4 przygotowane. Na starym świecie tak npc leciały że nie nadążałem z budową.

Opublikowano

Masz to: Item_166.png

Czy to: Item_167.png

Przez przypadek strzeliłem "literówkę" i powiedziałem TNT, a chodziło o zwykły dynamit (teoretycznie to samo, ale w Terrarii jednak coś innego :P)

P.S.

NPC przychodzi dopiero, gdy zbudujesz mu pomieszczenie, więc ono musi być ;)

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Muszą być pomieszczenia. Minimum 6 wysokości i 10 długości do tego w tym pokoju musi być stół, krzesło, oświetlenie, ściany i drzwi.

Inaczej NPC nie przyjdzie bez takiego pokoiku. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

To jakim kurde cudem mi przychodzili npc bez domków? I te rozmiary mogą być inne takie dziwne kształty robiłem i mieszkali. I mam teraz do dyspozycji jeden pokój gotowy a oni nic.

Opublikowano

To niemożliwe, żeby przychodzili bez domków ;)

Daj im troszkę czasu, czasami potrafią nawet minąć dwie doby w Terrarii, zanim NPC się zjawi.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Sprawdzałeś na pewno, czy pokoje przygotowane dla NPC spełniają wszystkie warunki i mogą one tam zamieszkać?

W ogóle żaden NPC nie przychodzi?

Bo do pierwszego pokoju, który zrobisz, zawsze wbije się Guide, więc jeden pokój to za mało, być może jest już zajęty.

1352970251-U713459.png

By Maxiu

Opublikowano

Nie nie jeden cały czas stoi. Przed chwilą lekarka wbiła spózniony zapłon miała. Nie zamykać jeszcze czekam na Demolitionista.

Dobra już się odbugowali. Lajki macie zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...