Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy posiada ktoś taki skrypt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zapytać czy dorobił się ktoś takiego skryptu i byłby chętny się nim podzielić.Konkretnie chodzi mi o coś takiego jak wykonuje program np. Tasker tzn. Zapisuje to co robię myszką na pulpicie i powtarza to co np. 5 min.

Skrypt miałby za zadanie kliknąć za mnie myszką co 5 min w punkt A-B i C, i tak co 5 min. (Tj. Otworzyć folder, zamknąć go i otworzyć inny plik, który znajduje się obok folderu, który otwarł przed chwilą)

Trochę magmatwałem ale myślę, że wiecie o co chodzi B)

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

Nie lepiej pokombinować z:

• ShellExecute
  • Run
  • Sleep

Zamiast używać MouseClick?

Da się zrobić też z MouseClick, choć to nie ma sensu. Zrobiłem kiedyś coś takiego aby mi odpalało Terrarię którą miałem daaaleeekooo w folderach:

#NoTrayIcon
MouseClick("primary", 0, 1050)
MouseClick("primary", 320, 430)
MouseClickDrag("primary", 1670, 255, 1670, 530)
MouseClick("primary",1380,540,2)
MouseClickDrag("primary",1670,180,1670,800)
MouseClick("primary",260,785,2)
MouseClick("primary",950,140,2)

Rozumiesz już jakie to nieuniwersalne?

Opublikowano

Panowie jest jeszcze jedna mała prośba (nie chciałem zakładać osobno nowego tematu) czy poratowałby mnie ktoś skryptem, który zastopuje obecnie wykonywaną czynność przez mój dany program i go zamknie ? (Chciałbym taką opcje wrzucić w Button2)

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

Problem w tym,że jak włączę opcje, która jest przypisana do Button1 to wtedy opcja, która jest dopisana do Button2 w ogóle nie działa (nie reaguje)....

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

aaa, chodzi ci o jeden program?

GUIRegisterMsg($WM_COMMAND, 'WM_COMMAND')

Func WM_COMMAND($hWnd, $iMsg, $wParam, $lParam)
If BitAND($wParam, 0x0000FFFF) =  $GUI_EVENT_CLOSE Then $Interrupt = 1
Switch BitAND($wParam, 0xFFFF)
	Case $Button2
			exit
EndSwitch
Return $GUI_RUNDEFMSG
EndFunc

wrzuc to gdzies pod gui

Opublikowano

Co wy kombinujecie?

Gui zrób normalne(tzn. while1, guigetmsg, switch) a do buttona/czego_chcesz przypisz OnEvent. pod tym OnEvent daj Exit albo ProcessClose

Problem w tym,że jak włączę opcje, która jest przypisana do Button1 to wtedy opcja, która jest dopisana do Button2 w ogóle nie działa (nie reaguje)....

To oczywiste. Przeanalizuj działanie While1GuiGetMsgSwitch. Pobiera wiadomości z GUI. Następnie wybiera na podstawie tych wiadomości co zrobić. Ale kiedy wykonuje ów czynność to... ją wykonuje. Nie pobiera wiadomości z GUI i nie wybiera konsekwencji. OnEvent nadaje AutoIT3 małą wielowątkowość - wątek główny i wątek tegoż OnEvent'a.

Opublikowano

Spoko to co podesłal mi jackraymund w zupełności mi wystarczyło :) btw. dzięki za chęci.

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

Panowie jak przypisać taką funkcję do Button1 ?

Func Pauza()
   $Paused = NOT $Paused
   While $Paused
       sleep(100)
       ToolTip("Wstrzymany",0,0)
   WEnd
EndFunc

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...