Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Darius czy Vi

LowPointer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupować dariusa czy czy czekać na Vi? Wolałbym raczej darius bo podobno ma bardzo mocne ulti ,przez co boje się troche nerfa ,że kupie go pogram tydzień i będzie nerf.

Opublikowano

Ciężko powiedzieć kogo kupić . Ja osobiście wole Vi bo jest bardziej dynamiczna . Ale tobie polecam dariusa bo ma pro ulta i krwawienie , dobry off tank . Nie bój się nerfa Dariusa nie było od jakiegoś czasu

BUMP

Opublikowano

Ja bym wybral Vi, znajac zycie to mimo poczatkowych problemow z pickowaniem jej ( kazdy bedzie mial szal macicy i beda leavowac queque jesli ktos picknie Vi przed nimi) wydaje Mi sie przyjemniejsza do gry. Choc Darius jest mocny to jednak nie przepadam za tym championem.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Kupuj vi, jest o wiele lepsza od dariusza.

Ma wszystko co offtank powinien mieć i jeszcze więcej, a darius jest kupą, która jak się dobrze nie zbuduje to jest zerem.

Vi posiada dobry aoe dmg, 2 dashe, fajny pasyw, broken procentowy dmg co 3 atak itp itd.

Opublikowano

vi jak najbardziej, ale będzie nerfiona zapewne :/ ma escapy, dobra w jungle, w tf-ach zapewne będzie eliminowała adc w kilka sec. także... + shield z pasywki

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Poleciłbym aktualnie wstrzymanie się z Vi jeśli nie masz dużego budżetu, gdyż może ona zostać strasznie znerfiona i na początku granie nią szczególnie na rankedach będzie frustrujące, ponieważ nikt nie będzie wiedział jak nią grać i będzie obrywać jak Riven na początku. Po drugie Darius to świetny pumbstomper więc jeśli poćwiczyć troche to będziesz mógł pozbawić przeciwników topa zwiększając przy tym szanse na wygraną. Darius również dobrze sprawdza się w jungli. Ogólnie to ciężko stwierdzić czy Vi to jest dobry wybór czy nie. Więc jeśli jeszcze nie zdecydowałeś albo wstrzymaj się z jej zakupem na pare dni albo poleć na żywioł i po prostu ją kup.

sygnatubis.png

Created by Sylv3rWolf

Opublikowano

Trudno powiedziec bo Vi jeszcze nie wyszla

Tak btw Czemu Vi bedzie nerfiona jak jej nawet jescze nie wprowadzili? Widze mpcprogmerzy juz wiedza ze cos jest op chociaz nie grali na powaznie tym champem

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Bywalec
Opublikowano

Vi 100% dostanie nefra, więc...

Darius jest tankowaty, ma dobre ulti i nawet bez killi a takie na pewno będzie miał ma ostrego dmg z ulti i Q.

Vi ma trochę escape, możesz spróbować jeżeli ogarniesz to ciężko będzie Cię skontorować.

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...