Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]L96 , SKS i Scattergun

Skorpionnd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem . A mianowicie wybór broni i dodatków :

1. Jakie dodatki polecacie do L96A1 ? ( Obecnie posiadam Lufę Predator , Magazynki Viper , Kolbę Thunderbolt oraz Lunetę RangeAce )

2. Podczas strzelania z SKS bardzo celownik ucieka mi w górę i w prawo . Czy da się coś z tym zrobić ? Posiadam tam takie dodatki jak w L96 tylko bez lunety .

3. Czy któryś z pistoletów w wersji elite będzie lepszy od Scatterguna na bliski dystans ?

Za odpowiedź bardzo dziękuje .

Pozdrawiam

Opublikowano

1.Dobre dodatki

2.Nie znam się ale nemesis na QBB-95 naprwde bardzo pomaga więc może i tu pomoże

3.M1911 Elite na heda zadaje 90dmg a w korpus chyba 30 ale nie pamiętam.

Opublikowano

ta 30 .... jasne -,-

1 dodatki masz dobre

2 nemezis podobno pomaga... i zmień lunetkę na tą z l96 lepsza ;d

3 m1911 ELITE lub p222 czy jakoś tak ( pistolecik za 1.5k kasy ) obydwa podobne do siebie i te 2 pistolety są najlepsze :)

YAY

Opublikowano

Zmieniłem lunetę na tą z L96 oraz kolbę na stabilizującą ponieważ w opisie pisało że zmniejsza odrzut przy samopowtarzalnych . Odrzutu w prawo już nie ma , lecz jest bardzo duży do góry :( . Czy SKS ma aż tak duży odrzut do góry ?

Edit

A co do nemezis potrzebuje kogoś kto miał już ten problem ponieważ nie będę wydawał kasy na coś co się może nie sprawdzić .

Opublikowano

A teraz ja doradzę najbardziej możliwe odpowiedzi:

1. Zmień z lufy predator na precyzyjną ponieważ:

-lufa predator zapewnia Ci większy damage a przecież o headshot tu chodzi, a nie jakieś 70<76 damage

- a dzięki lufie precyzyjnej strzały będą leciały prosto, o wiele niżej możesz celownik unieść na duży dystans i szybko strzał dolatuje

2. Kup stabilizującą kolbę a nie nemezis ponieważ z nemezis masz oponenta na 4 strzały a z stabilizującą na 3, i tylko w górę będzie Cię odrzucało.

3. M1911 Elite, jest najbardziej szybkostrzelny i najszybciej przeładowuje.

Opublikowano

Z tego co pisze to predator daje zasięg i celność po 3 a nie damage . Przetestuje precyzyjną i napisze jak się sprawuje . Zmieniłem już na stabilizującą i gra sie o wiele łatwiej :)

Precyzyjna jest b.dobra , szybko dolatują pociski i nie muszę tak wysoko celować . Dziękuję

Opublikowano

@UP

chodzi mi o to, że lufa predator podwyższa zasięg pomiędzy zmiany damage powiedzmy tak:

PRZYKŁAD (oryginalne statystyki możesz zobaczycz na alchemical bfp4f - wpisz w google)

BEZ LUFY

0 - 10 metrow - 40 - 49 damage

11 - 24 metrow - 35 - 39damage

25 - 200 metrow - 30 - 25damage

Z LUFĄ

0 - 17 metrow 40 - 49 dmg

18 - 28 metrow 35-39dmg

29 - 200 metrow 30-25dmg

Myślę, że pomogłem i zrozumiałeś o co mi chodzi ;)

Opublikowano

A teraz ja doradzę najbardziej możliwe odpowiedzi:

1. Zmień z lufy predator na precyzyjną ponieważ:

-lufa predator zapewnia Ci większy damage a przecież o headshot tu chodzi, a nie jakieś 70<76 damage

- a dzięki lufie precyzyjnej strzały będą leciały prosto, o wiele niżej możesz celownik unieść na duży dystans i szybko strzał dolatuje

2. Kup stabilizującą kolbę a nie nemezis ponieważ z nemezis masz oponenta na 4 strzały a z stabilizującą na 3, i tylko w górę będzie Cię odrzucało.

3. M1911 Elite, jest najbardziej szybkostrzelny i najszybciej przeładowuje.

Mała poprawka, najszybciej się przeładowuje M1911 (wersja zwykła nie żadne "Elite" czy "Veteran") :D

Opublikowano

sks na heda i tak nie dedniesz gościa.... sks się nie bawi w hedy tylko na 3 hity i tyle...

nemezis zmniejsza bardzo odrzut w bok i troche w góry do sks raczej zbędne o.0

używam dodatków z zestawu z l96 do sks i niewiem czemu narzekacie na odrzut... przecie nie ma jakiegoś wielkiego odrzutu...

YAY

Opublikowano

Mała poprawka, najszybciej się przeładowuje M1911 (wersja zwykła nie żadne "Elite" czy "Veteran") :D

No tak, każda wersja M1911 przeładowuje tak samo, bo twórcom gry nie chciało się zrobić innych animacji, smaczków. ;)

Opublikowano

sks na heda i tak nie dedniesz gościa.... sks się nie bawi w hedy tylko na 3 hity i tyle...

nemezis zmniejsza bardzo odrzut w bok i troche w góry do sks raczej zbędne o.0

używam dodatków z zestawu z l96 do sks i niewiem czemu narzekacie na odrzut... przecie nie ma jakiegoś wielkiego odrzutu...

Jak sks na heda (z dodatkami) nikogo nie dedniesz to Ci gratuluję... Chyba gram inną sniperką, ale mniejsza l96 wszystkie dodatki masz z pakietu i są dobre. Co do sks, jeśli chcesz na krótki i średni dystans to daj do niej dodatki z l96+ tylko kolbę stabilizującą, chyba że wolisz Thunderbolt i celownik PSO-1 SVD, a jeśli chcesz z sks walić ponad 350m, to identyczne dodatki jak w l96;)

436951440626370320491.png

Opublikowano

haha :D look na alchemical bf czy jak to się zwie :) za chu** nie wyciągniesz 100hp z heda tą sniperką... znasz się? nie więc się nie wypowiadaj.... celownik używam ten z l96.... bo najlepszy....

YAY

Opublikowano

Co kto lubi, powyżej 400m nic nie widać i trzeba Q wciskać, więc to i tak dla niektórych jest niezłe utrudnienie, do tego kula nie zawsze idzie idealnie prosto;) I jak tam Keniger dostałeś bana za macro? W sumie to głupie.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...