Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw 2000 złotych

areksss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym złożyć zestaw komputerowy w granicy cenowej 2000 zł, +\- 200 zł. Możliwe że będe uczył sie OC, dobrze by było aby był na platformie intela jakos do amd nie mam przekonania. Cena powinna obejmowac sama jednostke bez klawiatury, myszy, monitora. Ze starego kompa nie mam nic jest on zbyt stary i ma stare wejscia. Komputer ma posłuzyc przewaznie do gier. Zestaw ma byc bez windowsa

Opublikowano

Bo pomiędzy to weźmiesz i3 który ma 2 rdzenie i jest lipny. Jak do 2300 to można i5 3470 brać, niech ktoś Ci złoży bo mi się już nie chce.

Opublikowano

Intel Pentium G860 jest prawie równy wydajnościowo z podkręconym z Phenomem a kosztuję 250 zł, a można wymienić na i5/i7 ;)

Pozdrawiam, pan z pc***.pl.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Intel Pentium G860 jest prawie równy wydajnościowo z podkręconym z Phenomem a kosztuję 250 zł, a można wymienić na i5/i7 ;)

Pokaż mi testy, bo nigdy w to nie uwierzę. Na stocku to jeszcze rozumiem, ale z 965 BE po o/c nie ma szans.

PS

Też czasem wbijam na pc***** do działu GPU ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Prawie... ale prawie w tym przypadku to duża różnica. Podrkęcony 965BE to ok. 8-10 klatek wzwyż w porównaniu do niepodatnego na O/C g860.

Tutaj testy z pc-laba. G860 nie ma, ale jest g870, czyli prawie to samo :P.

http://pclab.pl/art51367-13.html

Tutaj testy bez O/C, pentiumy radzą sobie całkiem nieźle :D.

Opublikowano

@up Normalni użytkownicy nie są entuzjastami overclockingu i nie będą robić OC. Plus koszty chłodzenia, a dla normalnych użytkowników ustawienia voltage llc itd. to psucie sobie krwi.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up Widać, że mało wiesz o OC. Sam posiadając i5 2500k puszczonym na 4,5GHz a w smarkach na 5,2GHz musiałem testować stabilność, aż udało mi się mieć stabilne V1,26 na 4,5GHz. Musiałem testować przez min. 6 godzin. Więc testuję, juz 4 godziny chciałem wyłączyć, a tu blue screen. ;o Więc "dosyć szybko" to mozna robić kupę.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up Widać, że mało wiesz o OC. Sam posiadając i5 2500k puszczonym na 4,5GHz a w smarkach na 5,2GHz musiałem testować stabilność, aż udało mi się mieć stabilne V1,26 na 4,5GHz. Musiałem testować przez min. 6 godzin. Więc testuję, juz 4 godziny chciałem wyłączyć, a tu blue screen. ;o Więc "dosyć szybko" to mozna robić kupę.

Ale zrozum, że zawszę przed kupnem 965 BE MÓWIMY Autorowi tematu, że o/c będzie wymagane zresztą po twoich postach widzę jaki z ciebie fanboy intela dawno takiego nie widziałem.

Ostatnim razem(Bodajże w czerwcu) Velo się tak rzucał jak ktoś mówił, że lepiej wziąć AMD niż Intela.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pentiumy są do tańszych zestawów, do ~1500zł, bo nie trzeba kupować MOBO pod O/C, dodatkowego chłodzenia, bo nie podkręcisz za cholerę takiego procka ;P. Phenomy są również do zestawów poniżej 2 tysięcy (raczej), wymagają nieco droższej płyty i chłodzenia, bo jeśli mają się na standardowych zegarach męczyć do końca życia, to lepiej od razu patrzeć na Intele :D. AMD bez O/C - raczej bezsens.

Opublikowano

Ale zrozum, że zawszę przed kupnem 965 BE MÓWIMY Autorowi tematu, że o/c będzie wymagane zresztą po twoich postach widzę jaki z ciebie fanboy intela dawno takiego nie widziałem.

Ostatnim razem(Bodajże w czerwcu) Velo się tak rzucał jak ktoś mówił, że lepiej wziąć AMD niż Intela.

Czemu prawie na każdym forum w zestawach komputerowych nikt nie doradza AMD? Bo jest chu****. Dlatego ;) Teraz jeśli ktoś chcę kino domowe to tylko patrzeć na APU od AMD, ale reszta? Kupa.

PMK3yt4.png

Opublikowano

@2UP No trochę przesadzasz :P. AMD ja patrzy się na nie od strony dobrego overclockingu, to nie są wcale takie złe ;). Do Hard-Gamingu do za 400zł się nie nadają, ale to mimo wszystko jest dobra alternatywa dla i3 SB.

(bo w tym temacie mowa chyba o procach do zestawu z 2k, nie ? :P).

Opublikowano

Czemu prawie na każdym forum w zestawach komputerowych nikt nie doradza AMD? Bo jest chu****. Dlatego ;) Teraz jeśli ktoś chcę kino domowe to tylko patrzeć na APU od AMD, ale reszta? Kupa.

Jak mówiłem mamy kolejnego fanboya intela ;)

Ja nie sugeruje się innymi forami tutaj, to ja jestem Moderatorem i sugeruje się testami, a nie innymi forami.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up2

No ja jakość przeglądając Zestawy Komputerowe w pcl*b lub na pcfo**** nikt nie doradza ;) I w pordanikach np. na "grudzien" tez nie. ;) Smutne, co nie?

@up sugerujesz się testami? no ja faktami.

@topic do 2000 zł zawsze poelcalem pentiuma i ludzie się jakość zgadzali na pcl*b* a na tym forum jest przyjomwany ze szacunkiem i mam styczność czasami pogadać z redakcją.

@offtop

Czasami jak oglądałem te forum i ktoś polecał zestawy z allegro lub GT630 to nie mogłem ze śmiechu ;)

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up

http://forum.pclab.pl/topic/785647-Zestawy-Polecane-zestawy-komputerowe-17112012-Promocja-od-morelenet-dla-pclabowicz%C3%B3w/

Tamten zestaw został złożony oparty na OC oraz N/OC oraz on jest takim trochę fanboyem AMD bo udzielając się na pclabie mozna poczytając jego posty.

A ten zestaw jest przez redaktora który ma styczność z sprzętem prawie codziennie (testuje) plus na forum jest 4 lata i jest cenionym moderatorem i jest to temat aktualizowany na bieżąco.

PMK3yt4.png

Opublikowano

lolo idź na to swoje forumpc głoś farmazony. 965BE jest 5-10% wydajniejszy od i3 SB,a ty gadasz, że od Pentiuma dostaje -_- No weź się ogarnij człowieku. Fakty? W dupie mam fakty. 955BE @ 4.2 GHz mam praktycznie metr od siebie i wiem co ta bestyjka potrafi. Robiłem test w BF3, gdzie 7870 miał 99-100% wykorzystania, a 955BE 85%, więc ma jeszcze 15% zapas mocy. Kiedyś wstawiałem SS'y porównawcze i3 + 670 i 955 + 670. i3 + 670 - 45% użycia GPU, 955BE - 62% użycia GPU.

random.jpg

Opublikowano

@up

Wydajniejszy od i3? Chyba w programach, bo w grach jest BARDZO SŁABY I MOCNO DOSTAJE W DUPSKO OD i3, KIEDY phenoma się podkręci wtedy jest z nim na równi ! Poczytaj testy a potem coś pisz !

PMK3yt4.png

Opublikowano

@up

Wydajniejszy od i3? Chyba w programach, bo w grach jest BARDZO SŁABY I MOCNO DOSTAJE W DUPSKO OD i3, KIEDY phenoma się podkręci wtedy jest z nim na równi ! Poczytaj testy a potem coś pisz !

Po chuj mam czytać testy, jak kumpel mieszkanie obok ma prawie ten sam config(tylko to nieszczęsne i3) co ja i to wystarczy do ocenienia tego. Prawda jest taka, że wasz i3 nie wyrabia już w BF3, nie mówiąc o MP3, AC3.

955BE stock = i3 2120. 955BE @ 4.2GHz > blado wypadający i3 2120

random.jpg

Opublikowano

Ty mówisz o grach które lubią 4 rdzenie ! W grach co wystarcza 2 rdzenie i3 po prostu go zjada na śniadanie ! Po DUŻYM OC jest czasami wstanie dogonić w grach wykorzystujących 2 rdzenie. Pentium G860 tak samo jest porównywalny z P2 a kosztuję 250zł (mówię tu o grach wykorzystujących 2 rdzenie).

Plus z i3/G860 można włożyć i5 który zje każdy procesor od AMD i ma mniejszy TDP.

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...