Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] karta graficzna -ram

WarRocKkK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy jak sie kupuje karte graficzna to trzeba podac w jakim sesie parametry ramow np ze jak kupue karte ati radeon 512 to ona bedzie pasowac tylko na DDR3 zy wszystkie?

np ta radeon 512 ddr3 : http://allegro.pl/okazja-ati-radeon-hd-4550-512mb-ddr3-pci-e-89zl-i2864228807.html

pujdzie tylko na DDR 3? bo ja mam slabego i starego jak swiat kompa i DDR! mam a ym kupil ta karte

Opublikowano

Pamięć karty graficznej nie ma nic do zwykłej pamięci.

@down

No racja, jedyny problem polega na tym że te stare płyty główne, obsługujące pamięć DDR mają wejście AGP, a ta karta graficzna ma PCI-E x16 więc masz pecha w tym przypadku.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Na pewno masz wejście AGB x8 chociaż mogę się mylić a jak chcesz sprawdzić to zobacz w specyfikacjach płyty głównej albo podaj model swojego MOBO(płyta główna)

6789550154.png

Opublikowano

czyli niebieską, hmm ciekawe

nazwa , model !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ma AGP, niestety na AGP karty są bardzo drogie i się po prostu nie opłaca kupować. Pewnie masz jeszcze stary zasilacz co może spowodować spaleniem pozdespołów. Ja bym nic nie modernizował i poczekał na fundusze na nowy komputer.

PMK3yt4.png

Opublikowano

nowy w kwietniu :D no dobra :D wiec dzieki mozna zamknac :D skoro sadzicie zeby nie ryzykowac :D poczekam 5 miechow do lapka

Opublikowano

Można przecież za 50 zł kupić płytę z PCI Express na np. 478 + Chiefteca GPS-400 za 50 zł...

Lub płytkę na H61 = 100 zł plus Forton/Chieftec z porządną linią za 50 zł. + Używany Celeron G530 = 80 zł.

Co da lepszy wzrost wydajności?

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ma AGP, niestety na AGP karty są bardzo drogie i się po prostu nie opłaca kupować. Pewnie masz jeszcze stary zasilacz co może spowodować spaleniem pozdespołów. Ja bym nic nie modernizował i poczekał na fundusze na nowy komputer.

teraz nie jestem pewien :D bo ja bym zaryzykowal :D kupic karte a WY jakie macie zdanie na ten temat?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...