Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Samsung Galaxy ACE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, kilka dni temu zakupiłem na allegro telefon z androidem Samsung Galaxy ACE, za jedyne 300 zł

Pomyślałem, że skoro telefon jest używany to należało by przywrócić ustawienia fabryczne, zrobilem niestety po tym zaczęły się problemy, o bateri nie wspomne bo czy tak czy tak to trzyma 5h.

Największe problemy sprawia mi to, że niemogę pobierać z Google Play aplikacji, przedtem z Android Market było to samo.

Android Market po prostu włączał szary ekran i się wyłączał, natomiast z Google Play uruchamia się piszę "Aby kontynuować, musisz dodać konto do urządzenia. Czy chcesz to zrobić teraz?" Naciskam "Tak" i wraca mnie do pulpitu.

Wszystko było by dobrze, gdyby nie błędy w aplikacjach które pobieram z innych stron w formacie .apk

"Aplikacja :nazwa aplikacji: (proces jakiś tam, każda aplikacja ma inny) została niespodziewanie zatrzymana. Spróbuj ponownie

i muszę nacisnąć Wymuś Zamknięcie po czym za każdym razem jest to samo.

Pomocy! ;P

Opublikowano

Przeflashuj jeszcze raz ROM przez Odina, najepiej wgraj Custom ROM-a, modyfikację typu CyanogenMod :P. Przyspieszy Ci działanie, a przy okazji usprawni działanie gier. Co do baterii, to wgraj Recovery i zrób Battery Wipe ;).

forum.android.com.pl

Tu znajdziesz odpowiedź.

Opublikowano

Aplikacje i gry - Rozwiązane

Bateria - Nierozwiązane

Android Market - Nierozwiązane

Przywracałem ustawienia fabryczne poprzez przycisk włączania i srodkowy przycisk ze 4 razy, android market jak i gry nie chciały działać, natomiast sposób ściągania przez komputer i przesyłanie .apk'ów poprzez kabel USB rozwiązało sprawę.

Jedna odpowiedz to za mało, proszę o więcej wypowiedzi.

Opublikowano

ile razy napisać : przeflashuj ROM , wipe cahe i dalvik

baterie jak się nie domyśliłeś sam to musisz kupić nową

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Pewnie poprzedni użytkownik tego telefonu był totalnym idiotą i rozładowywał baterię do 0%,co powodowało drastyczne spadki w wydajności.

Ogółem by bateria działała tak jak trzeba , powinno się ją podłączać do ładowarki przy stanie ~20%.

A co do Android Market tak samo miałem na poprzednim telefonie (ZTE Blade) , według mnie nie da się tego rozwiązać - po kliknięciu w app'ke włączał się

szary ekran z napisem w stylu " aby odpalić musisz dodać urządzenie do konta" i jak sie klikało tak to się wyłączało.

Instalowałem różne custom rom'y , pobierałem z chomikuj.pl różne wersje itd.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

@UP

O tym mowa.

Na tym dofcie co masz zeby przywrocic normalna prace poziomu baterii w systemie musisz zrobic wipe battery stats, ale do tego potrzebujesz program (apk) i root w telefonie. Lepiej przeflashuj jakims romem customowym telefon i wszystko bedzie dzialalo jak nalezy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...