Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bug exp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mój problem polega na tym, że jeśli dodam 100% expa na serwerze, albo więcej przez komendę:

/priv_empire 0 4:exp 100 3000

To kiedy gracze expią (zazwyczaj na mapach 100+) to buguje sie exp. i dostają po kilka (ok. 3-4) leveli na raz, np. kiedy ktoś wbija 121 to dostaje 122, 123, 124 itp.

Proszę o pomoc, ja nie wiem o co chodzi. Za pomoc jestem skłonny zapłacić 50 zł, wiec jesli jesteś zainteresowany to PW.

Opublikowano

mobom na tych mapach zmiejsz exp

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Zazwyczaj przyczyna jest z byt dużą

ilość expa danego mooba.

a gdy jeszcze zwiększają się raty serwerowe

to wtedy dany moob buguje sie exp

i ten moob ma exp na -iles tam

co pozwala graczowi na swobodne

bugowanie leveli,

zmniejsz querym exp o jakies 35% :)

powinno pomóc.

363451410787081286162.png

Opublikowano

A nie mozesz ustawic poprzez questa ? u straznika wsi? <3

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Witam,

Mój problem polega na tym, że jeśli dodam 100% expa na serwerze, albo więcej przez komendę:

/priv_empire 0 4:exp 100 3000

To kiedy gracze expią (zazwyczaj na mapach 100+) to buguje sie exp. i dostają po kilka (ok. 3-4) leveli na raz, np. kiedy ktoś wbija 121 to dostaje 122, 123, 124 itp.

Proszę o pomoc, ja nie wiem o co chodzi. Za pomoc jestem skłonny zapłacić 50 zł, wiec jesli jesteś zainteresowany to PW.

Zdecydowanie za dużo masz expa za moba powinienes zedytowac plik game ustawić w nim własny exp po czym przejść do ustawiania mob_proto.

33748387117269464751.png

Opublikowano

Wejdź do tabeli expa w game przez EXP_Edit_v1.5_by_Eddy jej adres w pliku game 2089 to 0x2FF0C0.

Edytuj exp a potem dopiero exp w mob_proto.

33748387117269464751.png

Opublikowano

@up A co mam zmieniac w tabeli expa?:)

Ciekawoska jest to, ze gracze robia to wszystko w PT

Poprostu masz za duzo ustawione expa za moba kiedys z dawna tez miałem ten problem że osobą które expiły w pojedynke exp leciał normalnie a w party leciało po kilka lv za kilka mobów.

Dlatego radze ci zedytowac tabele expa według własnych upodobań od 0 i potem od poczatku pomęczyć sie troche i ustawic w mob_proto. Po tym problemu juz nie będzie tylko pamietaj nie moze byc zbyt duzo expa za moba.

33748387117269464751.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...