Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozwiązanie Problemu] z wyborem trybu gry/mapy

Budlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Gracze lol'a

;)

Po jednej z ostatnich aktualizacji, w okolicach świątecznej aktualizacji Snowdown 2012; ewentualnie aktualizacja wprowadzająca bohaterkę Nami, niektórych graczy League of Legends zaczął terroryzować nowy błąd, który raczej nie miał nigdy wcześniej miejsca. Polega on na tym, że przy próbie wejścia do kolejki (po kliknięciu [PLAY] lub [GRAJ] i wyborze trybu oraz mapy) rodzaje kolejek dla danego trybu i mapy nie pojawiają się.

Niestety nie wiem czym ten błąd jest spowodowany.

Jak to naprawić?

1. Wejdź do Mój Komputer -> Panel Sterowania -> Dźwięk

2. Powinno pojawić się nowe okno "Dźwięk", z włączoną zakładką "Odtwarzanie". Ujrzysz listę urządzeń powiązanych z dźwiękiem (nie wszystkie fizycznie istnieją, ale bez obaw).

3. Upewnij się, że główne urządzenie dźwiękowe (w moim przypadku jest to "Głośnik" jest włączone. Tak, wyłączenie go powoduje wcześniej opisany problem.

SS jak powinno wyglądać

Jeżeli włączenie głównego urządzenia dźwiękowego nie pomoże - spróbuj wszystkie pozostałe, po kolei. Ponowne uruchomienie klienta nie jest konieczne, wystarczy włączyć inną mapę i powinno się odświeżyć.

Opublikowano

A jak nie mam w kompe karty dźwiękowej(nie wykrywa mi) sterowniki do nniej niby mam. To będzie działać ? I ja na xp jestem, to też inaczej mam ;r

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...