Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno]Mikrofon do youtuba

matiwoj11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję mikrofonu, który będzie dobry do nagrywanie lat's playów z gier. Do tego dochodzi jeszcze jakaś karta muzyczna za około 200zł. Mój budżet do około 500zł z porządną kartą muzyczną. Może ktoś z was ma listę który youtuber ma jaki mikrofon?

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Wiesz co nie chce, żeby wyszło tak jak kiedyś. Kupiłem słuchawki Logitech i mikro było gów***ne, w tych słuchawkach co mam mikro jest ok, ale moglo by być lepsze ;)

A blue yeti i g-track jest trochę za drogi. Muszę do tego dorzucić kartę muzyczną :)

P.S. Znalazłem fajne porównanie (fatality i blue yeti)

Zaraz, zaraz... Czy ja dobrze myślę do blue yeti nie potrzebuję karty muzycznej bo on jest na USB i nie będzie szumów?

Opublikowano

Mikrofon - Logitech USB Desktop albo coś ze słuchawkami.

jak również Behringer C-1 USB 200zł

słuchawki sennheiser ~100zł

200zł na kartę dźwiękowa

Hejo

Opublikowano

słuchawki mam :P

A i jeszcze jedno mam laptopa

Zastanawiam się nad G-Trackiem. ale on jest na USB, więc do karty muzycznej go nie podłączę :/, ale gdy jest na USB to chyba nie będzie szumów?

Opublikowano

słuchawki mam :P

A i jeszcze jedno mam laptopa

Zastanawiam się nad G-Trackiem. ale on jest na USB, więc do karty muzycznej go nie podłączę :/, ale gdy jest na USB to chyba nie będzie szumów?

usb nie powinno powodować szumów

jeszcze zależy od tego jak ustawisz mikro

ale bez problemów powinno być OK bo nie robili by USB jak by miało szumieć w drogim sprzecie

moja rada jest taka, że nie musisz wydawać dużo kasy, żeby mieć profesjonalny sprzęt - bo ktoś znany bardziej lub mniej taki ma.

ale to ile wydasz żeby mieć dobrą jakość dzwięku zależy od Cb :D z mikro za 30zł też da się wiele wyciągnąć ale kto lubi takie 'zabawki' ? :D

Hejo

Opublikowano

Moje słuchawki (sound blaster) wyciągnąłem na maksa :D Jakość w nich nie jest powalająca są szumy, a to że ktoś znany czy nie znany to ma to mnie nie interesuje :P

Bardziej chodzi mi o to, aby ta jakość była naprawdę dobra :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...