Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Plan treningowy

PanTenorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potraficie napisać dla mnie jakiś plan treningowy+diete ? Nie ćwiczyłem wcześniej, raz tylko robiłem a6w lecz nie wytrwałem do końca jedynie do połowy ;) Ale z 2 znajomymi robimy mini siłownie. Posiadamy na razie ławeczke z modlitewnikiem, gryf prosty z obciążeniem, 2 hantle po około 4-5kg. A więc jakie ćwiczenia i ile powtórzeń po ile serii i ogólnie jakie ćwiczenia z tego co mamy? i jakąś dietę (od razu zaznaczam że nie chcę żadnych suplementów, białek, ani nic innego) . Oraz co dokupić w pierwszej kolejności co jest najważniejsze? I również chciałbym zaznaczyć, że chciałby ćwiczenia na figurę i siłę (pół na pół) . Z góry dziękuję:)

klklgv.jpg
Opublikowano

tutaj długo można opisywać najlepiej jeśli chcesz schudnac to aeroby + bieganie , jeśli masz bierznie to jeszcze lepiej . 2 sprawa co do seri wykonuje się ich 4 po 16 powtórzen możesz na początku robić po 10 z mniejszym obciążeniem żeby nie mieć zakwasow na początek 40 powtórzen wystarczy ja też tak zaczynałem . na gryfie robisz klate najlepiej wolno opuszczać i szybko wypychac do góry byle by nie "rzucać" gryf ma ci się nie chwiac na boki bo to podstawa . jeśli chodzi o barki najlepiej wzniosy ramion na początek też radzę 10 powtórzen z małym obciążeniem , na barki ogólnie masz dużo ćwiczeń jeśli będziesz chciał żebym ci ich więcej opisał to napisz tutaj nie na pw ;) co do brzucha sam jak robię brzuch pierdolę a6w bo to nie nie sprawdza zajmuje za dużo czasu i mało daje najlepiej napierdalac różnego typu brzuchy np. z nogami na laweczce zgietymi w kolanach i nie pełne czyli głową nie ma być blisko kolan tylko to mają być szybkie spięcia brzuchA masz się unosić max 10/15 cm nad ziemię ;) na plecy polecam martwy ciąg lecz ty jako początkujący "silacz" nie bierz się za to gdyż jest to ćwiczenie oparte na dobrej technice jeśli będziesz coś źle robił to możesz wylądować na wózku bo kręgosłup ci.może nie wytrzymać przy tym ćwiczeniu jeśli coś będziesz robił źle . na razie to tyle mam nadzieję że pomostem , jeśli chcesz jakieś ćwiczenia to pisz śmiało chętnie pomogę gdyż ogarniam temat bardzo dobrze .

p.s

najlepiej ćwiczy się z kimś gdyż się nie nudzisz i masz z kim pogadać między seriami , ćwiczeniami a i podstawą to często pić jeżeli wykonuje się ćwiczenia na siłowni mi na 2/2,5 godz treningu zdecydowanie wystarcza duża niegazowana cisowianka ;) po między seriami nie długie przerwy a po.między ćwiczeniami dłuższe , tu nie ma określenia czasowego tylko sam ustalasz czy dasz już radę czy nie . po.między seriami dużo chodź spaceruj żeby było lepsze krążenie bo jeśli lepsze krążenie to lepiej odpoczywają mięśnie ;)

Z pozdrowieniami Bartek ;)

Każdy krok w przód to o jeden mniej !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...