Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Konto w banku. Wiek <18

NiePozorny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Chciałbym sobie założyć konto w banku dla młodych/junior czy coś w tym stylu.

A was chciałbym się zapytać w jakim banku byłoby dla mnie najwygodniej.

U mnie w mieście jest Bank:

PKO

Getin Bank

Alior Bank

Getin Bank

BGŻ

Może nie wszystkie ale raczej chciałbym wybrać któryś z tych.

Zależy mi na tym oczywiście była możliwość założenia konta junior/dla młodych i wgl nie powiedziałem że chce mieć też konto internetowe bo głównie mi na tym zależy. (z moją składnią to chyba mało kto mnie zrozumie xD)

Miło by było gdyby też gdy bym już miał to konto internetowe to były jakieś potwierdzenia tego że wysłałem przelew.

EDIT. Zapomniałbym, też jak ktoś wie lub jest obeznany już to ile się płaci za utrzymanie konta i za różne duperele z tym związane.

Proszę też o argumentację swoich wypowiedzi bo nie pomoże mi nic post typu:

Bierz PKO.

Z góry dzięki jak ktoś to przeczyta bo składnia może dobijać.

Zapraszam serdecznie na moją  nową stronę: https://przeglad-internetu.pl. Znajdziesz tam sporo śmiesznych treści z internetu w celu zapewnienia Ci najlepszego contentu i zaoszczędzeniu czasu! 🙂

Opublikowano

dopasuj konto do potrzeb i wpłat , bo raczej na kredyty czy debety na karcie nie ma co liczyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie no na to nie liczę bo mi to w sumię nie potrzebne.

Chodzi mi o konto gdzie łatwo będę mógł obracać swoimi pieniędzmi.

Wpłaty raczej też jakieś duże nie no ale coś tam co jakiś czas by wpływało.

Niby mogę popatrzeć na stronach tych banków ale wg. mnie często ich zapewnienia a realia to jednak duża różnica więc wole pytać tu.

Zapraszam serdecznie na moją  nową stronę: https://przeglad-internetu.pl. Znajdziesz tam sporo śmiesznych treści z internetu w celu zapewnienia Ci najlepszego contentu i zaoszczędzeniu czasu! 🙂

Opublikowano

MBank, przez neta se załatw. Sam szukałem, on ma najlepszą ofertę. Przeczytaj se!

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

I mam praktycznie takie same prawa na tym koncie jak konto dorosłego?

Tzn. mogę sobie dowoli przelewać wypłacać i wgl?

Opublikowano

Tak. A nawet masz kartę kredytową czy coś takiego :D

@down

Tak, właśnie o tą kartę mi chodziło :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

zapomnij nie dostanie nawet debetowki , co najwyżej tylko i wyłącznie płatniczą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

UP.Tak wiem dokładnie to tam nazwali to "bezpłatna karta płatnicza MasterCard izzyKARTA"

Wgl za przeproszeniem co się usrałeś z tym debetem?;d

No a ty masz to konto czy tylko miałeś mieć?

Jeśli masz to jest tak jak tam piszą że nie ponoszę żadnych kosztów za to konto do 18 roku życia?

Opublikowano

do każdej karty dostaniesz debet czyli nawet nie mając kasy dysponujesz nią.

po kilku miesiącach można dostać 100-200 zł czasem na dzień dobry moga 50 do 100zł , debet nie jest oprocentowany od miesiąca do trzech, ale to zależy od banku , promocji no i wpłat

chyba żartujesz, nie ma bezpłatnych kont, przekonasz się i tak o kosztach jak ci zaczną "wycinać" grosze za usługi / opłaty /ubezpieczenia itp o których pierwszy raz słyszysz, każdy bank tak ma

po prostu trzeba przestudiować tabele prowizji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A te grosze w praktyce ile wynoszą gdybym powiedzmy co jakiś czas operował kwotami powiedzmy 50-300 zł?

Opublikowano

Sprawdź i porównaj z konkurencją ofertę PKO Banku Polskiego - Konto Pierwsze od 13 do 18 lat.

0 zł za prowadzenie konta

0 zł za krajowe przelewy internetowe

0 zł za dostęp do bankowości elektronicznej (iPKO)

0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie

Do każdego rachunku dodawana jest karta umozliwiająca dokonywanie transakcji zbliżeniowych (kosztuje 3 zł miesięcznie).

Polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...