Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Router WiFi - Multimedia 6Mb

Katzi20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Interesuje mnie kupno routerta WiFi. Posiadam internet od Multimedia, z przesyłaną prędkością 6 Mb/s. Zakres ceny najlepiej nieprzekraczający 100 - 150 zł. Zasięg jak najdłuższy - generalnie polećcie mi jak najlepsze do tej granicy cenowej routery. Proszę o pomoc i czekam na odp. :)

Załączam zdjęcie modemu:

post-338968-0-57661900-1355764717_thumb.jpg

Opublikowano

no i co ten nowy router ma zmienić ze go kupujesz ?

nie możesz podłączyć ŻADNEGO ROUTERA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Router to jest tylko skrzynka. Gówno dająca bez łącza.

Opublikowano

YYY... Mam ten modem ADSL i on mi dostarcza internet do komputera przez kabel i kartę sieciową. A teraz mam dodatkowo laptop i chcę, aby ten router rozsyłał zasięg po całym domu. Więc jaki jest najlepszy do tego modemu router ?

Opublikowano

kup najzwyklejszy router np TPLINK LAN/WAN , ok 80-100 zł , proste w konfiguracji i podłącz zamiast kompa do swojego routera, sprawdź czy ma mozliwośc zmiany MAC i ustaw taki sam jaki masz w komputerze ( opcja mac clone w routerze ) i włącz NAT

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

kup najzwyklejszy router np TPLINK LAN/WAN , ok 80-100 zł , proste w konfiguracji i podłącz zamiast kompa do swojego routera, sprawdź czy ma mozliwośc zmiany MAC i ustaw taki sam jaki masz w komputerze ( opcja mac clone w routerze ) i włącz NAT

Fajnie. ale troche nie rozumiem ;P kup router i podlacz go do routera ?? gdybys mogl wyrazic sie jasniej to bys mi bardzo pomógł :)

Opublikowano

router ma instrukcje, wystarczy przeczytać, do pomocy są też obrazeczki

ostatnio zostawiłem router u znajomych i ich 12 letnia córka potrafiła sama go podłączyć, bo tak strasznie potrzebowała netu JUŻ !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

router ma instrukcje, wystarczy przeczytać, do pomocy są też obrazeczki

ostatnio zostawiłem router u znajomych i ich 12 letnia córka potrafiła sama go podłączyć, bo tak strasznie potrzebowała netu JUŻ !

No właśnie, potrzebuje router taki. który będzie wysyłał sygnał do laptopa (ewentualnie PS3). Ja w tym temacie nie ogarniam wiec jakbys mi mogl podeslac link z allegro jaki router kupic (tak obojetnie np tp-linka). Ważne abym zobaczył jakiego mam konkretnie szukac, poczytam sobie parametry itp. bo mi chodzi o to, ze do kom[a stacjonarnego chce korzystac z modemu, a router ma mi wysyłać sygnał z modemu, wiec nie wiem czy router ma byc podlaczony do kompa czy jak ? to czekam na ten link ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...