Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Napisz swoją poradę dla nowego gracza.

Tymoteor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat skierowany dla nowych i starych graczy, aby starzy gracze dzielili się swoimi poradami z nowymi. SPAM będzie zgłaszany administracji.

Ze względu na to, że nie posiadam zbyt dużego doświadczenia w BF3, niech zacznie ktoś inny.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Temat ciekawy, zostawię go na okres próbny, tylko pamiętajcie- tylko wskazówki/ porady. Żadnych pytań, żadnego spamu.

Będę obserwować.

Opublikowano

Najszybciej skilla wbijasz grajac na kanalach na tdm na hardcore. Szturmo i lecisz. Uwazaj tylko gdzie granaty rzucasz bo mozesz w swojego trafic ;P

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Na początku grać na normalnym trybie, dopiero później przejść w tryb hardkor :)

Zależy kto co lubi.

Najszybciej skilla wbijasz grajac na kanalach na tdm na hardcore. Szturmo i lecisz. Uwazaj tylko gdzie granaty rzucasz bo mozesz w swojego trafic ;P

Na początku grać na normalnym trybie, dopiero później przejść w tryb hardkor :)

Jakiego skilla? Ja na przykład mam skilla w jetach i heli, i wcale tego nie wbiłem na kanałach tdm. :)

Rada:

• Pamiętaj że seria Battlefield jest nastawiona na pracę zespołową. Znajdź sobie jakiegoś kolegę z kim będziesz mógł grać (np. TU), a na pewno będzie Ci się lepiej grało.
  • Polecaną klasą na początek jest szturmowiec. Szybko zdobędziesz na nim doświadczenie reanimując innych graczy i lecząc ich apteczkami.
  • Zasada PTFO (Play the fucking objective), czyli jeśli gramy w trybie podboju to przejmujemy flagi, jeśli gramy w trybie szturmu to atakujemy/bronimy przekaźników.
  • Kampienie nie jest mile widziane. Nawet będąc snajperem staraj się zmieniać od jakiegoś czasu pozycję.
  • Chcąc się nauczyć latać helikopterami/samolotami wejdź na puste serwery, tam będziesz potrenować na spokojnie.
  • narazie tyle ;d

Tubady aka Chopey

❱❱❱❱ [Android] CS:GO Smoke Center ❰❰❰❰

Nie cheatuję.
Tubady.png

Opublikowano

Jak szybko nabić rangę w legalny sposób.

Graj na mapach Metro na 64 graczy w trybie Conquest Large z możliwością używania wszystkich broni.

Przykładowy serwer: http://battlelog.battlefield.com:80/bf3/pl/servers/show/9c000652-456d-496d-b9a1-211293b81eca/WBKS-Gaming-01-Metro-NoRules-3000T-NoobMagnet-AllWeapon/

Używaj medyka z granatnikiem M320 lub M320 LVG.

Jak grać ?

Gra przeważnie toczy się w obrębie schodów, staraj się grać w zespole, który jest od góry (dużo łatwiej). Cała rozgrywka polega na napierdalani* z M320 i granatami oraz reanimowaniu swoich.

Nudne ? Noobowskie ? Może i tak. Ale za to jest to jeden z najszybszych sposobów na legalne nabicie wysokiej rangi.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

• 5 tygodni później...
Opublikowano

• Battlefield to nie Call of duty ! Tutaj nie nabijesz killstreaków w ciasnych jak dupa korytarzach z smg. Tutaj gra się bardziej taktycznie, warto pomyśleć a nie bez sensu wlecieć pod ostrzał śmigłowca.
  • Palnik niszczy czołgi - często gramy mechanikiem lecz rakiety do rpg się skończyły. Stoimy blisko wrogiego czołgu, nikt nas nie widzi ponieważ skampiliśmy się w krzaczkach gdy czołg przejeżdżał obok nas. Jeśli w stronę czołgu jest ostrzał to czekamy na strzał z rpg i lecimy z palnikiem na czołg. Szansa na powodzenie to ok 80% :)
  • Smg i każdy pistolet ma najszybszą reakcję. Dlatego warto mieć smg na kanałach lub wyspie w TDM (team deathmatch - deathmatch drużynowy) Często w ciasnych uliczkach dobry pistolet (np. mój ulubiony rewolwer rex) ma przewagę nad karabinem.
  • Nie graj snajperką na ciasnych mapach - jeśli walniesz quick, no lub drag scope'a kilka razy pod rząd to zostaniesz moim mistrzem. W bf3 snajperki są po prostu do niczego na krótką-średnią odległość. Karabinem miota jak szatan, celność nie jest najwyższa a opad jest spory, nawet większy niż w bc2 (pamiętam jak kiedyś w bf bc2 w multiku na pustyni strzelałem i musiałem celować prawie na sam dół celownika by jebnąć heada komuś ponad 2km dalej )
  • Warto grać z kimś - wsparcie zawsze potrzebne.
  • Krąż na małych mapach (TDM kanały, wyspa, metro). Wielu graczy na małych mapkach kampi niemiłosiernie i gra raczej defensywnie więc pokaż im jak gra prawdziwy rambo i wybij wszystkich zanim poprawnie chwycą pada, leć przed dookoła na drugi koniec mapy i wybij wrogów. W ten sposób (jeśli wrogi team jest słaby) można ugrać ładny wynik
  • Nie poddawaj się ! - na początku miałem średnie ratio 0.50 i gdybym się poddał to tak by zostało. Teraz pomimo fatalnych początków ma ratio mam zawsze ponad 1,50. Nie są to super wyniki ale nie jestem jakimś pro gamerem. Gram dla przyjemności a do bf3 wracam po miesiącu niegrania więc dużo godzin z grą nie spędziłem. Ja zawsze mam tak, że pierwszy mecz więcej deadów niż killów, ale gdy ogarnę to już ładnie się gra, gra staje się najważniejsza i wciąga jak odkurzacz. Dlatego zagranie 1 meczyka to kijowy pomysł.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...