Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NosUbuntu - Reaktywacja projektu NosMPC

Krael

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nosmpcpng_xnaqxnr.png

Reaktywacja projektu "NosMPC" pod nową nazwą "Nosubuntu" ponieważ straciliśmy większość naszej bazy danych (kody) i musimy zacząć od nowa jednak nie wszystko zostało utracone!

http://nosubuntu.aq.pl/

Co mamy na serwerze?

- Połowe NPC

- Połowe potworów

- Wszystkie SP + skrzydła + wyglądy skrzydeł

- 3 mapy (NosVille, Rynek, Miniland) (NIE MA PORTALI

:()

- Damage System BETA (można zaatakować dla złośnika 50k dmg ale to rzadko się zdarza i się buguje)

- Level System BETA (po wbiciu 99 poziomu wyskakuje komunikat o wbiciu)

- Rangi specjalne czyli rodzina (np. Administrator, Tester)

- 1 testowy skill (taki dziwny trochę bo musimy zrobić jakieś postępy co do tego)

- Multiplayer (buguje się jak jest dużo osób ;/)

- Animacje czasoprzestrzeni (cp tylko blue), portali, lvl (zwykły portal, portal dołączenia do rajdu)

- Komendy + nasze własne

- Możliwość połączenia się przez program Hamachi

- Możliwość połączenia się przez launcher BETA ;/ (tylko przez localhost)

- Statystyki postaci klikając PPM BETA

- Respawn mobów BETA (rzadko się respawnują ale zawsze coś

:))

- Zwierzątko do mini-landu (każdy je ma) Yakuś 99lvl jednak się nie porusza itd ;/ czyli kolejna BETA

- Animacja poruszania się postacią po mapie

- Animacja bicia BETA

- Chat BETA

- Wejście na serwer BETA (logowanie byle jakie można zrobić ale odrazu wtedy wyświetla się gra)

Zrobione:

Potwory [Połowa]

NPC [Większość]

Login server [100%]

Game server [7%] (liczba się zmniejszyła z wiadomego powodu - utrata kodów z bazy danych)

Rozgrywka multiplayer

W toku:

Level and JobLevel system (rate 70%) - pokażę filmik

System petów i partnerów (ojojoj z tym dużo będzie roboty...)

Wlasna strona www

Odrzucone:

Błyskawiczna Bitwa (przynajmniej narazie)

Lodołamacz

Zaplanowane:

Glacernon(+ nacje)

funnyilov_xnqhpna.png

Obrazy i filmy

Testowy launcher (podkreślam "testowy" nie będzie tak wyglądał)

launcherwtrakciepracy.png

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7qYHCGUl42Y

Film z pokazem komand został usunięty

Połowa nazw itd to jest NosMPC ponieważ są to dosyć już stare zdjęcia i filmy

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

Napisałem, że nie straciliśmy bazy danych tylko straciliśmy większość naszej bazy danych czyli wiadomo, że połowa kodu :) i tak nie jest źle

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Opublikowano

No juz cos mnie zastanawialo czemu nie ma nowych info a tu mi wylatujecie z postępami i stroną...

Brawo i czekam na nowe info... Jak macie jakies propozycje odnośnie tego teatu na forum to zapraszam na pw a może cos upichcimy :)

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

@Up Nie chyba nie powia bo jak tak to jak nie wyrobi sie to bendzie duzo spamu ITP

@Topic Juz jestem Ciekawy ^^

Opublikowano

Fajnie na takim serwerze bym sobie chętnie zagrał. To tylko czekać na start ;)

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

@dajcie mu bana

No nareszcie jakieś kroki z serw w nostale ale inne kraje mają już dużo więcej zrobione :/ *tylko plików nie chcą udostępnić ani sprzedać ... *

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Znowu ten temat NosMPC lecz teraz jest NosUbuntu albo chcecie nabić sobie znów like albo myślicie o tym poważnie jak zobaczę to uwierzę :D nie nastawiam się narazię że to odpali bo i tamto miało pójść

4kbucl.png
Opublikowano

@up Co ty nie odpali.. Jeszcze z 10 takich tematów zrobią... Nie wiem dlaczego ludzie są tacy naiwni i w to wierzą -.-

Ja się na nic nie nastawiam i wam też radze. Nie wiadomo jak to będzie , może i się nie uda.

Skoro się nie uda to po kiego ch*ja ich lajkujesz?? Wyjasnisz mi to ?

lucyfergif.gif

Opublikowano

Nie rozumiem was, po co piszecie że nic z tego nie będzie? Teraz tak : jak wy byście się czuli jak by ktoś was none stop dołował ?

Ja wieże że z tego coś powstanie - znam kube i wiem że on nie rzuca słowa na wiatr...

A jak nic z tego? no i co? Nie 1 i nie ostatni raz ... Będzie jeszcze 100... zapowiedzi i 3/4 z nich to fake - w czym problem???

nie rozumiem was

TAK , WIEM ŻE DOSTANE WARNA ZA SPAM CZY COŚ ALE JUŻ MNIE TO WKURZA

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

@up

widać podejście ale ja mam podobne ponieważ wiele było takich tematów i potem okazywało się że nic niema itp

@GrAvItY1

WOW zrobili że jak ktoś wbije 99 lvl to wyskakuje okienko OMG kryć się bo zaraz wejdzie ten server i pobije nostale pl dlatego że ma takie okienko "bez jaj"

@Vertman

ja rozumiem ich że może tracą chęć do robienia tego servera takimi postami ale chyba admin musi być wytrfały a nie ktoś mu napisze "******** Server" nawet się nie opyla grać a on wyłancza server i płacze w poduszkę chyba tak nie może być niech się sami dopigują że ten server może sam na siebie ładną kaskę zarobić

4kbucl.png
Opublikowano

No juz cos mnie zastanawialo czemu nie ma nowych info a tu mi wylatujecie z postępami i stroną...

Brawo i czekam na nowe info... Jak macie jakies propozycje odnośnie tego teatu na forum to zapraszam na pw a może cos upichcimy :)

Nie wiem, może upichcimy może nie ;)

Zapowiada sie fajnie :D.

thx xD

Jak bys potrzebowal pomocy przy stronie chetnie pomoge ja sie tym zajmuje i z bratem graffikiem :D

Nie potrzebujemy zbytnio pomocy, nie zależy nam na super stronach. Wystarczy jedna zwykła :)

Jeżeli wam się uda zrobić serwer to tak na kiedy to przewidujecie? :)

Nie powiemy bo jak coś źle wyjdzie to będzie spam i H.E.J.T

@Up Nie chyba nie powia bo jak tak to jak nie wyrobi sie to bendzie duzo spamu ITP

@Topic Juz jestem Ciekawy ^^

Nom

thx

Fajnie na takim serwerze bym sobie chętnie zagrał. To tylko czekać na start ;)

thx

Jaką macie maszynę?

Chodzi ci o komputer?

Bodajże lecą na NostalePL . :)

O co chodzi?

@dajcie mu bana

No nareszcie jakieś kroki z serw w nostale ale inne kraje mają już dużo więcej zrobione :/ *tylko plików nie chcą udostępnić ani sprzedać ... *

No nie chcą udostępnić, ale może kiedyś... ;)

@up

Takie coś to daję się 'zgłoś'.

@topic

Na pewno nic z tego nie będzie daję słowo...

Dzięki takim komenatrzom przerywamy pracę

Ja się na nic nie nastawiam i wam też radze. Nie wiadomo jak to będzie , może i się nie uda.

Mądry post i tak trzymać!

Znowu ten temat NosMPC lecz teraz jest NosUbuntu albo chcecie nabić sobie znów like albo myślicie o tym poważnie jak zobaczę to uwierzę :D nie nastawiam się narazię że to odpali bo i tamto miało pójść

Po co nam like? chcemy się stać popularni? Teraz to jest NosUBUNTU, a nie NosMPC... powiedziałem dla kubamana, że tym razem ja założę. Możecie nie dawać like mi to tam "WISI" ;)

@up Co ty nie odpali.. Jeszcze z 10 takich tematów zrobią... Nie wiem dlaczego ludzie są tacy naiwni i w to wierzą -.-

Skoro się nie uda to po kiego ch*ja ich lajkujesz?? Wyjasnisz mi to ?

Ok zrobimy dokładnie 833433 tematów i co? taki problem?

Nie rozumiem was, po co piszecie że nic z tego nie będzie? Teraz tak : jak wy byście się czuli jak by ktoś was none stop dołował ?

Ja wieże że z tego coś powstanie - znam kube i wiem że on nie rzuca słowa na wiatr...

A jak nic z tego? no i co? Nie 1 i nie ostatni raz ... Będzie jeszcze 100... zapowiedzi i 3/4 z nich to fake - w czym problem???

nie rozumiem was

TAK , WIEM ŻE DOSTANE WARNA ZA SPAM CZY COŚ ALE JUŻ MNIE TO WKURZA

Dzięki za obronę, ale nie musisz tego pisać

Dla mnie to może coś z tego wyjdzie widać że nie kłamią :D

http://nosubuntu.aq.pl/screeny.html

W jakim sensie nie kłamią? chodzi ci o te DMG itd?

Pierdolenie, za 2-3 lata może skończą... Nie ma szans żeby sami napisali zdatny do gry serwer.

Lolz, mamy pomoc innych (nie chodzi o typu osoby typu thekingprogrammer)

@up

widać podejście ale ja mam podobne ponieważ wiele było takich tematów i potem okazywało się że nic niema itp

@GrAvItY1

WOW zrobili że jak ktoś wbije 99 lvl to wyskakuje okienko OMG kryć się bo zaraz wejdzie ten server i pobije nostale pl dlatego że ma takie okienko "bez jaj"

@Vertman

ja rozumiem ich że może tracą chęć do robienia tego servera takimi postami ale chyba admin musi być wytrfały a nie ktoś mu napisze "******** Server" nawet się nie opyla grać a on wyłancza server i płacze w poduszkę chyba tak nie może być niech się sami dopigują że ten server może sam na siebie ładną kaskę zarobić

Co oznacza według ciebie "wiele"? jeżeli ktoś założy 7 tematów o privie, a jednak to prawda, ... ?

WOW ZROBILIŚMY JESTEŚMY PRO LOLLZPLLZAPZLAL... Srsly?

No to będę płakał, łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... bo odrazu porzucam projekt bo mam hejty ;((. Srsly?

Ok proszę o zamknięcie tematu bo mam was dość. Kubaman może coś tam robić, ale nawet już miałem zrobić beta testy dla każdego (dodałem taki post o beta testach, ale potem zmieniłem, żeby usunęli post bo tak się namyśliłem) i jednak nie chcę już was słyszeć (przyjacielów chętnie usłysze gdzie będą na PRYWATNYM privie nostale ;D)

TERAZ NIE DZIWCIE SIĘ, ŻE CHCĘ ZAMKNĄĆ TEMAT...

TO WŁAŚNIE PRZEZ TE POSTY

TAK, TAK ODCHODZĘ Z TEMATU NOSUBUNTU

WIĘC JAK TO JEST FAKE WEDŁUG WAS TO MIEJCIE SWOJE OPINIE, ALE MNIE TO NIE OBCHODZI.

BYĆ MOŻE KUBAMAN BĘDZIE COŚ ROBIŁ, JA NIE WIEM

HEHE TERAZ CZEKAM NA PW TYPU "Omg wiedziałem, że to się nie uda" SPX ;)

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Opublikowano

@up

spoko że czekasz na takie posty tak piszesz i tak nic z tego by nie wypaliło ostatnio jak pisaliśmy na xat zaczołeś się bać praw autorskich i chciałeś odejść od tematu więc jeśli macie mieć temat max 3 dni to poco pisać męczyć się :D niech wasi koledzy wchodzą na server jak on wogólę udźwignie 4 osoby CLOSE TEMATU proszę nawet jak server by powstał jak napisałem ktoś powie głupi server i nara TAAAK ja mogę życzyć tylko wesołych świąt i super sylwka nie boję się mówić co myślę teraz będziesz nam robił łaskę że wejdziemy na server pozdro (dobra jak chcecie dajcie mi warna ale musiałem to napisać)

4kbucl.png
Opublikowano

@up

spoko że czekasz na takie posty tak piszesz i tak nic z tego by nie wypaliło ostatnio jak pisaliśmy na xat zaczołeś się bać praw autorskich i chciałeś odejść od tematu więc jeśli macie mieć temat max 3 dni to poco pisać męczyć się :D niech wasi koledzy wchodzą na server jak on wogólę udźwignie 4 osoby CLOSE TEMATU proszę nawet jak server by powstał jak napisałem ktoś powie głupi server i nara TAAAK ja mogę życzyć tylko wesołych świąt i super sylwka nie boję się mówić co myślę teraz będziesz nam robił łaskę że wejdziemy na server pozdro (dobra jak chcecie dajcie mi warna ale musiałem to napisać)

Gdzie napisałem, że czekam?

Co mają prawa autorskie do tego odejścia? zostawiłem je, jak by mnie się uczepili to bym ich wysłuchał i tyle. Teraz mam inny powód odejścia.

Skąd wiesz, że udźwignie 4 osoby? nie jesteś wszechwiedzący tylko strzelasz na oko. Na serwer może wejść dużo osób jednak postacie się bugują.

Nie będę robił łaski i nie mam zamiaru, ogarnij się.

Ok, ok jak by serwer wypalił to by ktoś powiedział "głupi server" to bym nie porzucił tego. To są 2 inne rzeczy projekt, a pełna gra. To jest normalna opinia o serwerze, mógłbym np napisać dla Gameforge, że nostale to dziwna gra i by zamknęli? nie. Zachował bym się na podobnym miejscu

Jak masz coś jeszcze to PW

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Opublikowano

TEEHEE To kiedyś miało się stać, że ktoś się zacznie kłócić i praca nad serwerem jest przerywana :) Poza tym od dłuższego czasu Game Server jest 7% i nie wzrósł ani jeden %. To oznacza, że nic nie robicie na serwerze aby powstał? :> Brawo za takie podejście. Główny temat nie był aktualizowany też od dłuższego czasu. Serwer nie wypał jak każdy. Jedyne forum jakie było by w stanie zrobić serwer to ****

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...