Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam 2 pytania dotyczące :

1. Ustawiłem NPC zmieniłem mu nazwę lecz co każdy restart serwera obraca się. Stoi w miejscu które podałem nie rusza się ale obraza raz stoi plecami do drogi a raz przodem.

2. Wgrałem questa na lotto od Sunushi. Pierw był on ustawiony że jest on u Handlarki Różności zmieniłem w queście że jest on u NPC którego postawiłem sobie w mieście i działa. Jest quest u nowego NPC ale i u Handlarki jest dalej jak moge go od niej wycofać?

3. Ma ktoś pliki do tego moba/bossa?

http://www.mpcforum.pl/topic/793619-pomoc-2-pytania/

Za pomoc lajki i 5 w profilu. Pozdrawiam.

Opublikowano

1. w npc.txt do którego dodawałeś moba jest jedna kolumna w której wpisuje się numerek z kierunkiem. Podeślij mi ten wpis a podam Ci, które to miejsce

2. Najłatwiej jest wywalić cały folder object i wgrać na nowo wszystkie questy (możesz też wejść w /object/9003/ i wywalić folder związany z tym questem)

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

1. w npc.txt do którego dodawałeś moba jest jedna kolumna w której wpisuje się numerek z kierunkiem. Podeślij mi ten wpis a podam Ci, które to miejsce

2. Najłatwiej jest wywalić cały folder object i wgrać na nowo wszystkie questy (możesz też wejść w /object/9003/ i wywalić folder związany z tym questem)

1. Więc to ta linijka która dodałem : m 621 646 0 0 0 0 1m 100 1 33002

2. Dziękuję serdecznie Działa <3

Opublikowano

Któreś z tych zer oznacza kierunek postaci, pokombinuj

Dobrze pokombinuje tylko zastanawia mnie że np. Handlarka ma wszystko to samo tylko zmienione id + kordy a stoi w bezruchu.

Edit@ Nie działa..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...