Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy sen

Ahonenus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świadomy sen - (ang. Lucid Dream) sen, w którym śniący zdaje sobie sprawę, że śni. Dlatego klarowność myślenia, dostęp do wspomnień z jawy oraz świadomy wpływ na treść snu mogą być kontrolowane (aczkolwiek na różne sposoby ? zależy to od poziomu zaawansowania osoby śniącej). Inne nazwy na świadomy sen to: sen jasny, sen przejrzysty, sen wiedzy.

Co do technik... W góglach jest ich sporo, a na każdego działają inaczej.

Zachęcam do eksperymentów.

Osobiście byłem wiele razy blisko LD ale strasznie się go boję xD Nie wiem co mnie spotka i tak dalej. Zawsze przerywam kiedy mam straszne piszczenie w uszach, kolory przed oczami i straszne mrowienie, a Wy?

Gość Pan Szymek
Opublikowano

Przez tydzień próbowałem cholernego liczenia i nawet snu nie pamiętam.

Opublikowano

Ja stosuję WILDa i widzę, że źle się za to zabieracie :P Po pierwsze przed snem powtarzajcie sobie, że będzie meli świadomy sen i go zapamiętacie. Po drugie na początku nie liczcie. Zaczekajcie aż będziecie bardziej zmęczeni i wtedy. Po trzecie wyobraźcie sobie jakiś sen. To działa ! Dzisiaj postaram się pokonać strach i Wam opowiem co się działo ;)

Opublikowano

Ja kiedyś, ale już dawno próbowałam tego.

Pamiętam jak mówiłam do siebie "Teraz idę spać i będę świadomie śnić" a mama patrzała na mnie jak na idiotkę. xD

Ogólnie nigdy nie udało mi się tego osiągnąć, ani nigdy tego dokładnie nie rozumiałam...

Opublikowano

A no chyba, że tak to podobno jest tak, że mózg wybudza się pierwszy, a po 5 minutach dopiero ciało jeżeli robi ktoś bardzo głupi lub chory umysłowo to jest możliwość stałego paraliżu.

Opublikowano

Co wy pier**licie paraliżu stałego nie można dostać bo jest to niemożliwe natomiast ,krótkotrwały może się zdarzyć normalna rzecz B). Kiedyś jak się w to bawiłem przez kilka miesięcy mogłem mieć LD nawet 3-4 w tygodniu zajebista sprawa polecam tym ,którzy jeszcze tego nie próbowali.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Wiecie ile razy bzykałem Jennifer Lopez ?

Opublikowano

Mój kolega studiuje demonologie(Demony i te sprawy xD) Bo i on to robił fajnie podobno ale możesz dostać paraliżu do końca życia albo dead :D

1338768789tu-sie-jebnij.jpg

@TOPIC

Ja się zacząłem tym interesować jakiś rok temu, ale próbuję od miesiąca i są efekty ;)

Opublikowano
możesz dostać paraliżu do końca życia albo dead

Padłem, patrzcie jak leżę.

Opublikowano

Powiem tak: bez motywacji to tu się nic nie zrobi. A powtarzanie przed snem 'będę mieć świadomy sen i będę pamiętał, że śnię' bez testów rzeczywistości to jeden wielki syf - jak mi się znudziły te testy rzeczywistości, to we śnie co najwyżej sobie dam radę powiedzieć 'o, przecież ja śnię' etc. ale za cholerę nie mogę wpaść na coś tak inteligentego jak potwierdzenie tego, i, w skutku, sen leci dalej o.O.

Opublikowano

Haha mi sie to udalo dokladnie tydzien temu!

Baza kosmitow w Mount Everest ... musialem ich zjednoczyc i zbombardowac jakies miasto :P Normalnie GIT! :D

61093c6efb.png

Opublikowano

ja bardzo często mam świadomy sen jakieś 30 minut przed czasem kiedy wstaje codziennie jest to świetne ale jesteś zdezorientowany jak wstaniesz... a jeżeli chodzi o noc słyszałem że trzeba ustawić "delikatny" budzik który cie ledwo obudzi i trzeba go wyłączyć tak żebyś się nie całkiem obudził (wiem trochę nie logicznie napisałem) i wtedy powinieneś mieć taki sen.. dzisiaj spróbuję :D

Opublikowano

No jak jesteś "głupi" z rana wiecie o co chodzi, to wtedy się myśli o tym co ma się śnić i moment !

Opublikowano

ile jeszcze takich tematów, średnio codziennie powstaje o tym jednej, jak Was tak bardzo to interesuje to zróbcie dział o tym, omg -,-

signature.jpg

|

sizy.tk |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...