Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Battlefield 3/FPS/RAM

ImRekla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie, mam 4 GB RAM i gdy nagrywam cos frapsem, lub innym programem mam 30 FPS, bez nagrywania 60 FPS, gdy dokupie np. 2 GB RAM to bede mial wiecej FPS przy nagrywaniu?

Opublikowano

Dobra podaje:

Procesor Intel? Core i3-2100 CPU @ 3.10GHz

Pamiec ram: 4 GB

Typ systemu: 64 bit

Win 7

Karta Graficzna: GeForce GTX 550 Ti

Integrated RAMDAC

GeForce GTX 550 TI

Dedykowana pamiec wideo: 1024 MB

Calkowita dostepna pamiec graficzna 2799 MB

Opublikowano

Dobra podaje:

Procesor Intel? Core? i3-2100 CPU @ 3.10GHz

Pamiec ram: 4 GB

Typ systemu: 64 bit

Win 7

Karta Graficzna: GeForce GTX 550 Ti

Integrated RAMDAC

GeForce GTX 550 TI

Dedykowana pamiec wideo: 1024 MB

Calkowita dostepna pamiec graficzna 2799 MB

Żeby nagrywać BF3 to już trzeba mieć minimum 8GB ramu. Możesz też GPU OC zrobić ale to mało pomoże.

1373831096-U336505.png

Opublikowano

Żeby nagrywać BF3 to już trzeba mieć minimum 8GB ramu. Możesz też GPU OC zrobić ale to mało pomoże.

Większych bzdur nie słyszałem. Równie dobrze może nagrywać przy 4GB RAM, ale nie przy tandemie i3 + 550Ti.

random.jpg

Opublikowano

Szału nie ma z tym sprzętem. Możesz obniżyć grafikę albo rozdzielczość w grze, wtedy będziesz miał lepszą płynność, może do 40-45 FPS skoczy.

Ciężko mi powiedzieć co mógłbyś zmienić w tym kompie ... procek nie powala, karta graficzna nie jest zła aczkolwiek jakaś pro też nie jest.

Zmiana ramów dużo Ci nie da, chyba że masz jakieś z "marketu" za 100zł.

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Hmm, to juz sam nie wiem co mam myslec, co moglbym zmienic zeby nagrywac BF3 przy 50/60 FPS..

Gram na srednich

Opublikowano

Hmm, to juz sam nie wiem co mam myslec, co moglbym zmienic zeby nagrywac BF3 przy 50/60 FPS..

Gram na srednich

Pisz w dziale komputery tam pomogę ci ja i spece tacy jak Anoizm tutaj nie masz co liczyć na fachową pomoc ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Pisz w dziale komputery tam pomogę ci ja i spece tacy jak Anoizm tutaj nie masz co liczyć na fachową pomoc ;)

Spoko, napisalem.

Mozna zamknac ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...