Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Streamowanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam zamiar przez święta streamować na Twitchu.

Moje parametry komputera:

yehb.jpg

Mam zamiar dokupić jeszcze kamerkę.

Mam do Was pytanie, co bym musiał zmienić w komputerze - na co zwracać uwagę , mam zamiar streamować nowsze tytuły (WarZ itp.).

Drugie pytanie to takie jakie muszę mieć minimalne łącze.

Opublikowano

Karta graficzna? Internet? Sprawdź na speedtest.net prędkość.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

@up.

Myślałem nad Ramem oraz podkręceniem procesora,no i karta graficzna też. Z internetem jest właśnie problem, posiadam router który jest rozdzielony na dwa sprzęty - laptop i komputera, i na laptopie jest dużo lepszy internet o dziwo niż na komputerze. Według Was dlaczego?

Czekam na dalsze odpowiedzi.

Admin Cienia
Opublikowano

To co podałeś nic nie mówi, nie wposmniałeś na przykład nic o karcie graficznej.. dodam że na laptopach nie są tak superwydajne jak te pc'towe.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Streamować mam zamiar na komputerze. Wiem że był taki program który pokazywał całe parametry komputera,lecz nie pamiętam jak się nazywa.

Karta:

NVIDIA GeForce 9800 GT

Opublikowano

Jeżeli chcesz streamować w najnowsze tytuły to dołóz kość 4gb ramu, zmień procka na i5 . Prawdopodobnie za tym pójdzie też płyta ;]

Opublikowano

Myślałem aby podkręcić Ram do 16 gb a procek i7 kupić wtedy by był już kombajn dobry :D , no ale znów większe koszty.

Może wie ktoś ile by to wyszło ? Ram do 16 gb i procek i7 ?

Opublikowano

Lepiej procek wymienić. Ale jak wymienisz procek to razem z płytą główną (chyba).

A jakie w ogóle masz łącze? Podaj wynik z speedtest.net

skpUo.png

Opublikowano

płyty do Acerów nie obsługują więcej niż 8Gb ram a już tym bardziej procesorów Intel z serii i

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Spróbuj jak by to aktualnie wyglądało.. procesor możesz podkręcić, ale to i tak się mija z celem. Min. i5, chyba ze chcesz miec pikseloze.

Xsplit nie obsługuje 4 rdzeni, także liczy się wydajność pojedynczego rdzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...