Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno wbiłem 30 lvl i rozegrałem swoje pierwsze rankedy. Wyszło mi nie najgorzej, lecz nie wiem, kiedy będę dostawać ELO. W ogóle nie wiem, o co chodzi z tym elo. Kiedy będę mógł je zdobywać, i kiedy nie będę miał napisu " poza rankingiem" ?

Proszę o nie pisanie głupich komentarzy

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nie jestem pewnien ale po pierwszych 5 lub 10 rozegranych grach bedziesz już widział swoje elo.

elo zdobywasz cały czas tylko, że jeszcze tego nie widzisz.

Opublikowano

Po zagraniu 5 gier rankingowych będziesz widział swoje elo, a po rozegraniu 10 i posiadaniu powyżej 1250 elo wszyscy inni będą mogli je widzieć.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Mam jeszcze jeden dylemat.

Czy elo to liczba nad tym brązowym ( dla mnie ) ptaszkiem, czy chodzi o bieżącą ocenę ? Bo jeżeli chodzi o bieżącą ocenę, to mam 1269

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Top elo, czyli najwyższe jakie miałem do tej pory?

Bardziej mnie zastanawia to, czy te "bieżące " to te, które mam w tej chwile ( ELO)

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Top elo najwysze elo jakie kiedykolwiek miales

No a biezace to wiadomo czyli takie jakie masz teraz narazie dostajesz 38-42 ELO za gre (jak przegrasz to tez o tyle spada elo) po pewnym czasie od 10 do 17 rozegranych meczy bedziesz dostawal standardowa ilosc ELO tzn 12-20 powiem tak jesli zpuszujecie wszystko tzn wszystkie linie i zabicie barona dostaniecie maxymalna ilosc elo :D

Opublikowano

Akurat to Twoje pierwsze 50 gier ma zwiększone wachania ELO nawet do +/- 50. Później to się normalizuje na około +/-13 co mecz, aby ciężej było opuścić określone ELO. Wiec jeżeli wybijesz się wcześnie, to będziesz miał wysokie ELO i ciężko Ci będzie z niego spaść.

Grając solo również dostajesz inną ilość niż np. grając duo z osobą z wyższym ELO od siebie (zyskujesz mniej, tracisz więcej).

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...