Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Hosting do servera Metka :D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj chciałbym poruszyć hostingu do gier... Konkretnie chodzi mi o to czy mogę całkowicie legalnie zrobić sobie jedną maszynę hostingową... Gdyż ona mi jest, tylko potrzebna do hosta strony internetowej oraz serwera gry Metin2

Jeżeli mogę zrobić hosting to proszę o jakieś wskazówki (programy,sprzęt) jaki będzie mi do tego potrzebny?

Opublikowano

Maszynę swoją ? To tak , ale musisz mieć w miare dobrego kompa , dobre łącze Internetowe , a co najważniejsze to IP zewnętrzne . IP zewnętrzne jest przeważne w dostawcach Internetu Netia , Neostrada itp . W radiowych rzadko kiedy się zdarza .

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Programy do serwera hamachi

• WinSCP
  • Hamachi
  • Navicat
  • PortMap

Na serwer najlepiej przeznaczyć z 2gb ramu, mieć procesor 2ghz+ oraz mieć dobre łącze internetowe (upload) 0.5mb/s+

Tu masz tutorial co i jak zrobić

https://www.youtube.com/watch?v=p6P0m_xyhTo

1355504898-U363840.png

Opublikowano

@Up Hamachi nie no zgasiłeś mnie <lol2> na choy komuś na hostingu serwerów metin2 hamachi ? raczej każdy woli mieć IP zew. portmap też jest nie potrzebny . Ogółem wystarczy ci system FreeBSD i jakaś wiedza żebyś zabezpieczył to w miarę ;) i mógł się tym posługiwać ,apache wgrać aby strona www chodziła :>

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi, ale to jest jeszcze mało... :D

Czyli muszę teraz dużo o tym czytać z tego co wiem :D ;p żeby to jakoś działało w miarę :D

I trzeba by było zebrać jakiś team bo sam tego raczej nie ogarnę :D.Chodzi mi o clienta bo z hostem myślę że się uporam ;p^^(powoli rozkminiam z naciskiem na powoli)

^_^

Opublikowano

dobry sprzet i lacze,potem wgrywasz freebsd 7.4,8.2,9.0 zalezy jakie chcesz i pozniej instalujesz apatche,mysql,pliki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...