Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] 2 Królestwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Otóż tak mam pewien problem iż chcę zablokować jedno królestwo z gry tzn. Shinsoo(red).

Proszę mi o wytłumaczenie jak moge to zrobić lub jakiś tutek nie wiem.

Chcę również zmienić nazwy i flagi 2x pozostałych królestw.

I oczywiście jeszcze zablokowanie dostępu np. na kamermodzie lub wchodzeniem z innych map np. Dolina, sohan.

Za pomoc limit lajków z paru dni + 5-iatki w profilu !

Gadu jak coś: 36811781.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie propagujcie byle gówna. Kolego

hmm, temna dodał filmik jak dodać 6 królestw, więc z tego filmiku możesz wywnioskować

i usunąć jedno Shinsoo to jest A i usuwasz wszystko co jest związane z "A"

Blokujesz przeskakiwanie po strzałkach, blokujesz mu też wybór poprzez kliknięcie

no a grafikę robisz sobie sam. pamiętaj, SAM.

Pozdrawiam :)

A jak chcesz zablokować wchodzenie na te mapki, to teleporty usuwasz, usuwasz z pierścienia teleportacji

oraz usuwasz z olejku wygnania itd. :)

A jak chcesz usunąć całkowicie, to chyba jest opcja żebyś usunął z indexu i configów mapę metin2_map_a1

A usuwaj śmiało tą śmieszną sygnaturę, ja na Ciebie leję ;*

Opublikowano

Nie propagujcie byle gówna. Kolego

hmm, temna dodał filmik jak dodać 6 królestw, więc z tego filmiku możesz wywnioskować

i usunąć jedno Shinsoo to jest A i usuwasz wszystko co jest związane z "A"

Blokujesz przeskakiwanie po strzałkach, blokujesz mu też wybór poprzez kliknięcie

no a grafikę robisz sobie sam. pamiętaj, SAM.

Pozdrawiam :)

A jak chcesz zablokować wchodzenie na te mapki, to teleporty usuwasz, usuwasz z pierścienia teleportacji

oraz usuwasz z olejku wygnania itd. :)

A jak chcesz usunąć całkowicie, to chyba jest opcja żebyś usunął z indexu i configów mapę metin2_map_a1

Tak zrob to i to i to. Tak jest opisane jak wgrac 6 królestw do Clienta ale nie ma tam wszystkiego potrzebnego potrzebuje po prostu krotkiego opisu w jakich plikach itd.

Ale masz lajka.

Opublikowano

w Root usuwasz to co trzeba, introempire bodajrze. coś z empire na pewno.

Jeśli chodzi o locale, to tam zmieniasz nazwy królestwa :)

Dobra, pisz na pw. Pomogę Ci , chociaż sam płaciłem za tą usługę. Ale nie pozwolę Ci się mordować - PW chodź :)

A usuwaj śmiało tą śmieszną sygnaturę, ja na Ciebie leję ;*

Opublikowano

w Root usuwasz to co trzeba, introempire bodajrze. coś z empire na pewno.

Jeśli chodzi o locale, to tam zmieniasz nazwy królestwa :)

Dobra, pisz na pw. Pomogę Ci , chociaż sam płaciłem za tą usługę. Ale nie pozwolę Ci się mordować - PW chodź :)

Nie wiem czemu ale nie mogę do Ciebie na PW napisać jeżeli łatwiej bedzie to napisz mi na gady 36811781

Opublikowano

W tucie Tenmy jest bardzo dużo. Pokazał on wszystkie pliki odpowiedzialne za królestwa tylko zamiast dodać trzeba usunąć wszystko co jest z literą "A", (A- shinsoo).

Pliki w których musisz grzebać do locale (tu się zmienia nazwy map), root (plik introempire) w filmiku tenmy masz pokazane wszystkie wpisy i wpisy z literą "A" usuwasz, w pliku "etc" masz grafikę (podświetlenie tych map jak na nie klikniesz) tu też musisz to usunąć wszystko co jest królestwa shinsoo czyli litera "A" ;).

Obejrzyj na spokojnie ten filmik i na pewno zrozumiesz :). Ja tak zrobiłem u siebie i wszystko ładnie śmiga :).

Co do zabezpieczeń hmm..tu może być chyba ciężej, na razie sam się nie przyglądałem temu, ale będę kombinował.

edit:

@down

wybacz z wypowiedzi wyżej zrozumiałem, że już widziałeś tego tuta ;p.

Ale widzę że ktoś niżej już dał :)

Opublikowano

W tucie Tenmy jest bardzo dużo. Pokazał on wszystkie pliki odpowiedzialne za królestwa tylko zamiast dodać trzeba usunąć wszystko co jest z literą "A", (A- shinsoo).

Pliki w których musisz grzebać do locale (tu się zmienia nazwy map), root (plik introempire) w filmiku tenmy masz pokazane wszystkie wpisy i wpisy z literą "A" usuwasz, w pliku "etc" masz grafikę (podświetlenie tych map jak na nie klikniesz) tu też musisz to usunąć wszystko co jest królestwa shinsoo czyli litera "A" ;).

Obejrzyj na spokojnie ten filmik i na pewno zrozumiesz :). Ja tak zrobiłem u siebie i wszystko ładnie śmiga :).

Co do zabezpieczeń hmm..tu może być chyba ciężej, na razie sam się nie przyglądałem temu, ale będę kombinował.

Można link do tuta?

Gość Noresta™
Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/732058-tut6-krolestw/

Link do tuta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...