Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Bronie w Combat Arms

AdrianAdamski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was. Postanowiłem napisać poradnik dotyczący jak sama nazwa tematu wskazuje broni w CA. Poradnik jest głównie dla nowych playerów, ale chyba nie jednemu starszemu graczu się przyda. Opisze tu różne typy broni. Mam nadzieję, że przybliży Wam to wybór swojej własnej broni.

Więc zaczynamy !

Mały słowniczek

Power - Obrażenia

Portablity - Ciężar

Rate of Fire - Szybkość strzału

Accuracy - Celność

Recoil - Rozrzut

W grze Combat Arms wyróżniamy osiem typów broni: Pistols, Shotguns, SMG, Assault Rifles, Machine Guns, Sniper Rifles, Grenades, Knife i Other.

Każdy typ broni jest inny, różnią się obrażeniami, wyglądem itd.

Pistols

Spis wszystkich pistoletów + obrazki

- http://combatarms.wi...ategory:Pistols

Opis:

Typ broni bardzo nie typowy. Zajmuje slot numer 2. Bardzo rzadko kto używa pistoletów. Zadają dosyć mały damage, lecz bardzo szybko przeładowuje się u nich magazynki. Wyjątkiem u Pistols jest Anaconda Black. Ten pistolet bardziej podchodzi pod Shotgun niż Pistol. Zadaje bardzo duże obrażenia przy czym ma bardzo mały Rate of Fire tak jak Shotgun'y, warto w to cacko wyłożyć trochę pieniędzy.

Porady:

Używaj tylko w ostateczności, nie warto biegać całą grę, lub nawet jedną rundę z pistoletem. Zostaniesz szybciej zabity przez przeciwnika, niż Ty zabijesz go.

Plusy:

+Dosyć tanie

+Szybkość przeładowywania magazynku

+Są lekkie

+Szybkostrzelne

Minusy:

-Mały damage

-Mało celne

Shotguns

Spis wszystkich Shotgunów + obrazki

- http://combatarms.wi...tegory:Shotguns

Opis:

Typ broni bardzo zabójczej, jeden celny strzał zabija. Shotguny zajmują drugi slot. Mają bardzo małą szybkostrzelność lecz nadrabiają to swoim damagem.

Porady:

Strzelaj tylko gdy jesteś blisko przeciwnika, strzelając z daleka nie trafisz.

Plusy:

+Zadają duże obrażenia

+Jak na swój typ broni są tanie

Minusy:

-Bardzo mały Rate of Fire

-Wolne przeładowywanie magazynku

-Mało celne

SMG

Spis wszystkich SMG + obrazki

- http://combatarms.wi...Submachine_Guns

Opis:

Zajmują slot numer 1. SMG to połączenie Machine Guns i Assault Rifles. Zadają dość spore obrażenia i co czyni je tak popularnymi mają największe Rate of Fire w grze.

Porady:

Broń dobra na dystans jak i w zwarciu, lecz bardziej spisuje się w tym drugim. Na dystans strzelaj seriami po 2-4 naboi. W zwarciu celuj w okolice brzucha i wall full auto, przecież do tego SMG zostało stworzone ; ). Zawsze warto mieć jakąś broń SMG w plecaku.

Plusy:

+Tanie

+Szybko przeładowuje się magazynki

+Największy rate of fire w grze

+Lekkie

Minusy:

-Duży rozrzut

-Dość mały damage

Assault Rifles

Spisz wszystkich Assult Rifles + obrazki

- http://combatarms.wi...:Assault_Rifles

Opis:

Najbardziej popularny typ broni w grze, liczy on aż 13 karabinów. Zajmuje slot pierwszy. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Każda broń z Assault Rifles jest inna. Jedna jest jak snajperka, druga to typowy karabin snajperski, a trzecia to karabin szturmowy, więc jest w czym wybierać.

Porady:

Tutaj trzeba było by pisać poradę dla każdej broni, lecz można powiedzieć ogólnie, że bronie nadają się i do walki na dystans i do walki z bliska.

Plusy:

+Duże obrażenia

+Dosyć lekkie

+Są bardzo dobre na dystans

Minusy:

-Większość jest droga

-Wolne przeładowywanie

-Większość Assault Rifles np. AK 47 są mało celne

Machine Guns

Spis wszystkich Machine Gunów + obrazki

- http://combatarms.wi...ry:Machine_Guns

Opis:

Machine Guns zajmują slot numer 1. Bronie bardziej szturmowe, są bardzo ciężkie lecz dosyć szybkostrzelne i co najważniejsze mają 100+ pocisków w magazynku.

Porady:

Broń raczej nie nadaje się do walki na dystans. Gdy już jesteś blisko przeciwnika wal z full auto, czyli trzymaj ciągle klawisz strzału, do tego ta broń jest stworzona.

Plusy:

+Bardzo duża pojemność magazynku

+Dość tanie

+Są bardzo dobrę do Fireteamów

Minusy:

-Duży rozrzut

-Bardzo ciężkie

Sniper Rifles

Spisz wszystkich snajperek + obrazki

- http://combatarms.wi...y:Sniper_Rifles

Opis:

Snajperki zajmują slot pierwszy. Sniper Rifles są raczej przeznaczone tylko do walki na dystans. Jeden celny strzał zabija i tą właśnie zasadą młody snajperze właśnie się kieruj.

Porady:

Znajdź dobrą kryjówkę, z której masz dobry widok i nie daj się zdemaskować. Najlepiej kup tłumik, tamuje on ogień i tamuje odgłos wystrzału. Pamiętaj także o ubiorze pełni on także bardzo ważna role.

Plusy:

+Jeden strzał zabija

Minusy:

-Ciężkie

-Drogie

Grenades

Opis:

Zajmuje slot numer 4. Znajdziesz tu granaty dymne, trujące i eksplodujące.

Porady:

Cóż tu dużo mówić. Rzuć granat i patrz jak ciało Twojej ofiary wylatuje w powietrze. Zawsze przy sobie miej dobrego granata.

Plusy:

+Duży damage

+Lekkie

+Tanie

Minusy:

-Nie ma

Knife

Opis:

Zajmuje slot numer trzy. Przydatne raczej tylko po to, by szybciej biegnąć.

Porady:

Weź nóż w łapę i biegnij.

Plusy:

+Lekkie

Minusy:

-Jak na noże są drogie

Other

Opis:

Znajdziemy tu bazukę, dwa wykrywacze ruchu i miny.

Porady:

Najlepiej potrenować gdzie rzucać i strzelać

Plusy:

+Duży DMG

Minusy:

-Trzeba wiedzieć gdzie rzucać

-Słaby dystans

-Łatwo popełnić samobójstwo

Prosił bym o zdjęcie [ 5% ] [Dziękuje za zdjęcie]

Poradnik by: AdrianAdamski

Informacje: Doświadczenie

Napiście mi co zmienić itd.

// http://www.mpcforum....ypw-broni-w-ca/ ale to lepiej opisane i w dodatku wcześniejszy poradnik jest stary. Zostawiam ten.

2sgruiim7hp9.png

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

@Wszystko poprawione już chyba ?!

mówicie jeszcze jak coś będzie to poprawie.

2sgruiim7hp9.png

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Jak będę miał czas to poprawie akurat jutro już wolna od pracy tak więc zajme się tym !

@Dziocha jeżeli masz jakieś obrazki w HD to mi podaj bo ja nie mogę wyszukać fajnych.

@Poprawione trochę tam napisałem ale jak macie jakieś porady to pisać !

2sgruiim7hp9.png

Opublikowano

@Skończone dodałem link do obrazków z Combat Arms WIKI !

myślę że się spodoba i pomoże komuś.

@Other dodałem parę + i -

dodałem też łatwo popełnić samobójstwo

2sgruiim7hp9.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@2xup:

chujowy poradnik, tak jak caly Ty

Skoro taki chujowy to napisz lepszy to po pierwsze a po drugie skoro Ci sie nie podoba to nie komentuj i nie korzystaj. Jak masz jakąs uraze do autora to na pw,gg a nie posty...

@Topic: Poradnik super,dowiedzialem sie paru rzeczy z niego.. ;-)

FrogiPL.png

zgonikPL.png

FrogiPL.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Lole2

Dzięki za pomoc chejtuje wszystko co napisze.

@REF odświeżam bo temat się zakopał w spamie.

2sgruiim7hp9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...