Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 6300 PZ/IP

TheBestiaPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam dobrego champa na topa lub mida.

Wolałbym walczącego na dystans bo łatwiej mi takich ogarnąć (i głównie na zwykły atak ale ap też może być) . Fajnie by było jeżeli by miał doskok lub coś w tym stylu. Proszę o szybką odp :) Champy mogą być za 1350 jeżeli myślicie że są dobre :)

KAŻDA ODPOWIEDŹ TO LIKE (jeżeli podacie build)!!

Lubię grać :

-Teemo

-Katarina

-Master Yi

-Akali

Opublikowano

Ezreal? Doskok. Skillshoty. Mobilna.

Corki. Wsysa manę

vayne late game super

ahri

kennen

nidalee

wybierz jakąś a późnie sprecyzuj bardziej.

1366207790-U344225.png

by me

Opublikowano

Kup sobie gravesa naprawde bardzo silny ad carry . Po ostatnim patchu kupuj itemy z polecanych.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Gość ArronBaDo
Opublikowano

na mida proponuję Fizza (6300 IP) :

- doskok

- drugi doskok lub odskok, którym możemy przechodzić przez sciany

- ogromny dmg z W, łatwe last hity, zmniejszanie heala przeciwnikowi, przykładowo W+ignite= chyba 30% heala jak ktoś ma

- aoe ult, który podrzuca i jak już wejdziesz w niego to nie wyjdziesz

bardzo łatwa postać, na trzecim lvlu wbija się w papiery i zabija na combo, przykładowo na Branda, Lux

łatwo się nim nafeedować i wygrać mecz, sama postać jest bardzo ciekawa i nie jest nudna.

Fizz nie ma ataku z daleka, ale tak jak napisałem ma doskok i w razie czego ma jak uciec łatwo :

Drugą dobrą postacią na mida wg. mnie będzie Leblanc (3150 IP)

skoro lubisz postaci z doskokiem i która jest z daleka to ta postać jest idealna :P

- duży dmg z Q, małe cd, nękamy przeciwnika q+autoatak

- doskok z W, kiedy już użyjemy W w jakieś miejsce to możemy wrócić do miejsca, z którego wystartowaliśmy

- łańcuch (E) czyli poprostu stun, narzucamy łańcuch na przeciwnika (czasami ciężko trafić, bo może stać creep), a po chwili przeciwnik dostaje stuna i dmg

- ulti. ulti sprawia, że ostatnia umiejętność, której użyliśmy nakłada się na ult i używamy jej jeszcze raz z mocą większą o (6 lvl) 10%, (11 lvl) 25%, (16 lvl) 40% (jeśli dobrze pamiętam :D)

- passyw sprawia, że jak zleci nam życie poniżej jakiejś ilości tworzymy naszego klona, który nie zadaje obrażeń, choć rzuca autoataki i przeciwnicy często się mylą używajac skilli w klona zamiast w nas :)

Leblanc jest bardzo mocna w początkowej fazie gry, gdzie może zjeść przeciwnika na combo, jeśli się odpowiednio nie nafeeduje na początku, to później nie będzie nic robić.

Są też inne dobre postaci, ale wybrałem dwie najbardziej odpowiadające twojemu stylowi gry, polecam szczególnie Fizza, bo jest mocny w każdej fazie gry nawet z małym feedem.

Build na Fizza :

(nie podaje co się robimy pierwsze itp. poprostu daje cały build)

ROA(różdżka wieków)

Grail Athene (graal athene)

void staff (kostur pustki)

buty na przebicie

rabadon

lich bane (zmora licza)

zamienniki : za grall athene możemy dać rylai'a , za void staff'a możemy dać liandry torment (udręka liandrego), za gralla athene możemy też dać GA (anioł stróż, gram takim buildem i wygrywam nim rankedy, takie tam : 125888c8ae92fa29m.jpg (w poprzednim sezonie miałem Fizzem stosunek w12:2l , ale nie jestem pewien, bo już nie pamiętam, ale coś takiego było)

Leblanc :

abyssal scepter (berło odchłani)

rabadon

void staff

buty na przebicie

liandry torment

will of the ancients (wola starożytnych)

lub

rabadon, void staff, abyssal, buty, majai (wykradacz duz mejai'a),

Opublikowano

Kogmaw można go robić pod ad carry albo ap na mida:

+Dobra pasywka

+Gdy ulti jest na 3 poziomie można nieźle denerwować ludzi tym harasem

+Ładny zasięg

Opublikowano

Ja osobiście polecam talona ponieważ jak ktoś go troche ogarnie to jest kosa na mida : )

Ma doskok

Ma skill który rzuca ostrzami i do niego wracaja co jest + bo zadaje 2x dmg

A kiedy walnie full combo to dla przeciwnika może to być śmiertelne : D

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Darius

-przyciągnięcie

-dobra pasywka

-jak zabijesz z ulti to się ono odnawia (może być fajna penta dzięki temu)

-wytrzymały

-często banowany

Draven

- duże dmg z q

- as z w

- slow z e

- globalne ulti

Diana

- Q leci na ukos

- tarcza

- przyciągnięcie

- doskok

- co 3 hit dodatkowe dmg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...