Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Nagrywanie oraz wydajnośc komp

asada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie oraz problem.

Pytanie jest nastepujące czy lol recorderem można nagrywać swoją grę i jednoczesnie komentować? czy tylko przbieg całej gry. Oraz jakie polecicie programy do nagrywania fraps strasznie obniża mi fps..

Nastepujące pytanie czy przy takich parametrach laptopa

Producent: Lenovo Seria IdeaPad G770 Matryca 17,3" 1600x900 Procesor Core i3 2310M 2,1 Wielkość dysku HDD 750GB Pamięć RAM 4GB Karta graficzna AMD Radeon HD 6650M Napęd optyczny DVD-RW System operacyjny

Windows 7 Home Premium

60 stałych fps, to nie jest trochę mało? Możliwe że przez to że mam 2 karty garficzne, ale nie wiem czy Gra jest przełączona na tą lepsza..

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Gość Menesterowy
Opublikowano

LoL recorder umożliwia tylko nagranie pliku, którego możesz obejrzeć potem, jeżeli chcesz z niego tworzyć filmik, to oglądając go dodajesz komentarz <Bezsens>.

60 stałych FPS to bardzo dobra wydajność przy nagrywaniu, co do nagrywania, użyj Bandicama lub Actiona.

Opublikowano

60 fps, bez nagrywania. )

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Gość Menesterowy
Opublikowano

Uhm, w takim razie to często spotykana wydajność, z nagrywaniem będziesz miał prawdopodobnie max. 30 fpsów, można będzie zauważyć drobne ściny, ale nie będzie to mega klatkowanie.

Opublikowano

Do nagrywania polecam MSI Afterburner mimo że program służy generalnie do czegoś innego to jak dla mnie nagrywanie nim jest o wiele efektywniejsze niż Frapsem, dźwięk najlepiej nagrywać i obrabiać w Audacity. Co do nagrywania obrazu, to jeśli chcesz go gdzieś wrzucać to pamiętaj o takich rzeczach jak nagrywanie tylko 30 klatek na sekundę więcej i tak youtube etc nie obsługuje. Co do twojego sprzętu monitoruj temperaturę procesora, demon prędkości to to nie jest więc i o super jakość będzie ciężko.

Opublikowano

Nie oczekuje 100 fps, ale przy nagrywaniu to przy takich parametrach myslałem że chociaz będzie w miarę płynnie chodzić, nie oszukujmy się przy 30 fps gdy nagrywam, nie ma w ogóle przyjemności z grania. Czytałem że te karty graficzne serio do gier to szajs

Opublikowano

A własnie że i3 2120M to dobry procesor. "M" wskazuje na to że jest to procesor do laptopow troszeczke slabszy niż zwykly do PC. Jego wydajnosc jest podobna do AMD Phenoma 955

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Uhm, w takim razie to często spotykana wydajność, z nagrywaniem będziesz miał prawdopodobnie max. 30 fpsów, można będzie zauważyć drobne ściny, ale nie będzie to mega klatkowanie.

Nie prawda. Nagrywam normalnie po 60 fps, a mam gorszy dużo komputer od niego. Bez nagrywki mam 60 i z nagrywką:)

asdasddsaasdasdasd.png

http://www.mpcforum.pl/topic/899624-zlecenie-herb-druyny-pikarskiej/ ZRÓB DLA MNIE HERB - MILION LAJKÓW DO WYGRANIA

Opublikowano

Nie prawda. Nagrywam normalnie po 60 fps, a mam gorszy dużo komputer od niego. Bez nagrywki mam 60 i z nagrywką :)

czym nagrywasz?

Opublikowano

LOLR nagrywa tylko twoja gre nic wiecej ktora potem mozesz obejzec sobie.A jesli chcesz dodac komentarz to wez nagraj jeszcze raz za pomoca innego programu.

Ja bez nagrywania posiadam 20-30 FPS na niskiej gafice i mi zadko co sie tnie wiec nie musisz sie martwic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...