Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Ścinanie komputera, pomaga tylko reset.

Taz9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

ostatnio zakupiłem sobie cd - key do CoDa na allegro. Kod normalnie działa i jest oryginalny.

Pobrałem CoDa MW z neta, zainstalowałem, spatchowałem, updatowałem PB i wbijam do gry (MULTI_. Wszystko pięknie ładnie ale po 10 minutach gry ścina mi się komputer... Całkowicie, pomaga tylko restart. Można powiedzieć, że wpada w pętle, bo w słuchawkach słyszę zapętlone dźwięki.

Myślałem, że to coś z wersją gry, więc pobrałem inną wersję (angielską). Było ok, przegrałem godzinę, myślałem, że wszystko będzie działać, a tu dzisiaj włączam i musiałem 3 razy restartować komputer w ciągu 5 minut...

Nie mam pojęcia o co może chodzić, zmieniałem nawet wszystko na low i dalej to samo...

To jest nie możliwe żeby coś się przegrzewało, albo komp nie spełniał wymagań, bo CoD MW3 jak i Black ops II działają na maksymalnych, Far Cry 3 w którego ostatnio grałem, na średnich bez ścinek.

I też nie jest to wina cd keya, bo próbowałem na keyu kolegi i to samo.

Nie wiem jak jest w kampanii, bo nie sprawdzałem.

Po restarcie wyskakuje, że system windows przestał działać bla bla bla i jest taki błąd:

Podpis problemu:
 Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen
 Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.1
 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:
 BCCode: 124
 BCP1: 0000000000000000
 BCP2: FFFFFA8004AD6038
 BCP3: 0000000000000000
 BCP4: 0000000000000000
 OS Version: 6_1_7601
 Service Pack: 1_0
 Product: 256_1

Pliki pomagające opisać problem:
 C:\Windows\Minidump\121512-20919-01.dmp
 C:\Users\Taz9\AppData\Local\Temp\WER-30248-0.sysdata.xml

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
 http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
 C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Posiadam windows 7 x64.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

4 gb ramu. Przecież to nie może być wina zasilacza chyba, jeśli bez problemu działają mi inne gry takie jak BO II, Far Cry 3 i inne...

Opublikowano

Ale jakim sposobem mam to sprawdzić? To nie jest wersja steam. I poza tym pisałem, że próbowałem na 2 różnych wersjach tj. angielskiej jak i polskiej.

Opublikowano

O KURCZE xD pomyliłem z MW 2 sry wielkie.. skoro ściągnąłeś z neta to plik jest zawirusowany lub uszkodzony spróbuj ściągnąć z innej strony ;)

PS MIAŁEM TAK SAMO Z MINECRAFTEM ZROBIŁEM DEFRAGMENTACJE I DZIAŁAŁO BEZ ZARZUTÓW

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!

Opublikowano

Plik na 100% nie zawirusowany :) Ale spróbuję z tą defragmentacją :)

@EDIT: Defragmentowałeś wszystkie dyski czy tylko ten z Minecraftem?

Opublikowano

ehhh to ja mam 3 i sam dysk z grami defragmentuje się już 40 minut i piszę, że jeszcze godzina :P A on ma 300 gb ^^ Boję się co będzie z tym 1 tb :P

Opublikowano

Nie działa kur... Zrobiłem nawet formata, dzisiaj ucieszony normalnie grałem, az tu nagle dokładnie to samo. Kurwicy można po prostu dostać... Masakra...

Opublikowano

Ja mam tak samo po uśpieniu komputera..

Gdy uśpię komputer, potem z powrotem go uruchomię to po kilu minutach zwiecha i pętla w dźwięku. Nic nie pomaga, nawet reinstall..

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...