Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] - PvP na Arenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wraz z moim kumplem pracujemy na założeniu serwera bukkit. Już budujemy tam prawie 2 miesiące, wszystko fajnie szło i w ogóle... Ale przyszedł mi pomysł żeby zbudować arenę PvP dla graczy, żeby mogli się tam tłuc i tu mam właśnie problem... Arena znajduje się na głównym świecie i właśnie na tym świecie PvP nie chce w ogóle działać :( Mamy jeszcze drugą mapę "Surowcową" (stworzona dzięki pluginowi Multiverse, jak się nie mylę) i na niej PvP działa. Na serwerze mam zainstalowane jakieś 20 pluginów. W server properties mam ustawiony pvp: true. Bawiłem się też WorldGuardem i ustawiłem na arenie /region flag pvp allow, a na pozostałej części świata ustawiłem wyłączone PvP i niestety nic się nie zmieniło. Dalej nie działa PvP na arenie ;(

Oto lista pluginów jakich mam:

AutoSaveWorld

CapsLock

ChestShop

DisguiseCraft

EpicBoss

Essentials

iChat

iConomy

LetItRain

LWC

MobDisguise

MuddersMilk

Mulriverse-Core

Multiverse-Portals

OpenInv

PermissionsEx

PluginMetrics

SmokeTrail

WorldEdit

WorldGuard

Bardzo proszę o pomoc! Serwer mieliśmy udostępnić dzisiaj dla graczy, ale przez tę PvP się niestety nie da :( Jeżeli to przez jakiś plugin się blokuje to bardzo proszę o podanie go i ewentualnie o podanie jak to zablokować bez usuwanie pluginu. Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Opublikowano

Na arene musisz zalozyc nowego cubboida np. zaznaczasz arene po przekatnej tak duzo jak chcesz wpisujesz //expand vert potem wpisujesz /rg define Arena potem wpisujesz /rg setparent Arena (nazwa glownego cuboida) i dajesz flage na cuboid areny /rg flag Arena pvp allow to tyle

Opublikowano

sprawdź w configu multiverse głównego świata czy pvp czasem nie jest wyłączone ( Gdy masz plugin multiverse to on jako pierwszy manipuluje PVP)

graphic.png

Opublikowano

Wielkie dzięki Yrokin, dzięki tobie wszystko fajnie działa :) Dałem ci Like i Russkowi też, za dobre chęci :D

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...