Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Niszczyciele z której nacji wybrać ?

ThePro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie doszedłem do 5 tieru drzewka lekkich czołgów usa ale po tej aktualizacji to drzewko jest rozwalone i nie dochodzi do pattona, dlatego chcę zacząć jakieś drzewko od nowa i chcę iść w td, którą nację polecacie ? Sam osobiście wybrałbym chyba usa z tego względu że mają wieżyczki podczas gdy td z innych nacji chyba nie mają. Podajcie jakieś + albo - td danej nacji.

Opublikowano

Idź do t57 heavy, z tego co słyszałem jest dużo lepszy od pattona.

Tak samo czołgi 7,8 tieru są dużo lepsze od starych amerykańskich medów.

Ewentualnie możesz czekać na chińskie, też podobno są dobre ;)

Opublikowano

Ale dojście do tego t57 to istna męka, chce sobie chyba dodatkowo zacząć jakieś inne drzewko.

Jaka męka? Tylko M5 jest do dupy potem jest coraz lepiej.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Yyy ja tam wole dużo bardziej m5 od tej m7, m5 przynajmniej można było zwiadowcą być a czasami się nawet ustrzeliło 3-5 czołgów a tym syfem to ja nie wiem jak mam grać, 2 hity i pada, to już bardziej wytrzymała była ta m5 :P Działo też w tym m7 beznadziejne.

Opublikowano

Hmm... Powiem Ci, że mam ISU-152 i jest to szatan na gąsienicach. Działo Bl-10 (152mm) przebija X tiery bez problemu (oczywiście jak się wie jak strzelać) i ładowanie 14,85 sekundy nie jest złe. Celność bardzo dobra, ale na dystansach +500 metrów troszeczke można ponarzekać. 43 km na godzine max robi z niego najmobilniejszego TD VIII tieru. Ale są i minusy. Jest to papier. Raz na ruski rok wejdzie jakiś farciarski rykoszet, ale więcej nie radze się spodziewać. Jeżeli chodzi o koszty utrzymania jest bardzo dobrze. Za przegraną rundę wychodzi na swoje, a za wygraną tylko zarabia przy koszcie pocisku rzędu 1,6 k.

Amerykanskie TD bez wieży są nawet w porządku. T25 AT to baardzo dobry TD. Działo 10,5 penetruje większość czołgów jest cholernie celne i ładuje dość szybko. Jest też mobilne i pancerz nawet nawet. Nikt nie ma prawa przebić piasty działa.

Niemcy za daleko nie doszedłem bo tylko do VI tieru, ale powiem szczerze nie są złe, ale spodziewałem się czegoś więcej.

(Wszystkie wypowiedzi są efektem własnego doświadczenia)

Opublikowano

Ja gram ruskimi (do IX tieru) i USA (wieżyczkowe do VIII). ISU faktycznie jest super niezależnie od MM (wystarczy nie pchać się do przodu to spokojnie 3k dmg na bitwę można zadać), obj 704 to jak ISU, tylko że magiczny pancerz (dużo penetracji za 0 i odbić od topowych czołgów).

T28 prot gra mi się równie dobrze jak ISU, a czasem nawet lepiej - pancerz bardzo dobry, od przodu prawie nieprzebijalny dla czołgów tieru VII i niżej. Jedynym - jest jego szybkość, ponieważ zdarza się wygrana bitwa, gdzie nasza drużyna rushuje nie dając okazji do oddania żadnego strzału, bo T28 ze swoim 15km/h zostaje z tyłu.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Ja gram ruskimi (do IX tieru) i USA (wieżyczkowe do VIII). ISU faktycznie jest super niezależnie od MM (wystarczy nie pchać się do przodu to spokojnie 3k dmg na bitwę można zadać), obj 704 to jak ISU, tylko że magiczny pancerz (dużo penetracji za 0 i odbić od topowych czołgów).

T28 prot gra mi się równie dobrze jak ISU, a czasem nawet lepiej - pancerz bardzo dobry, od przodu prawie nieprzebijalny dla czołgów tieru VII i niżej. Jedynym - jest jego szybkość, ponieważ zdarza się wygrana bitwa, gdzie nasza drużyna rushuje nie dając okazji do oddania żadnego strzału, bo T28 ze swoim 15km/h zostaje z tyłu.

Mała poprawka:

T28 Prototype i zwykły T28 Vmax mają 18Km/h

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Mała poprawka:

T28 Prototype i zwykły T28 Vmax mają 18Km/h

Tak strzeliłem, bo tyle średnio osiąga mój model jadąc na nierównym terenie z silnikiem słabszym (pod górkę nie da się jechać nim 18km/h ;) )

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Hmm czyli z tego co przeczytałem dalej jestem bardziej przekonany do td amerykańskich, a jak wypadają francuskie ?

Opublikowano

Tylko dla tych co graja dłuższy czas z względu na to ze 1 pudło=śmierć.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Destroyery to kwestia preferencji i tieru.

Ja robię radzieckie i niemieckie bo tylko te odpowiadają mi wizualnie :)

Jeśli chodzi o radzieckie to są moim zdaniem niesamowicie napakowane (szczególnie wspomniany tu obiekt z 9 tieru), a do tego mają supermocne działa. Isu-152 niby sporo traci na niekątowanym pancerzu, ale i tak zdarza mu się odbić hity z mocnych dział, a jak odda.... to z wroga nic nie zostaje.

Niemieckie to klasyczny Ferdinand, który jest postrachem wielu czołgów wyższych tierów ze względu na przepotężne działo, ale także Jagdtiger z superstrukturą (chowasz się za kamieniem i 70% strzałów odbijasz choć od czasu wprowadzenia gold ammo za kredyty nie jest już z tym tak dobrze jak wcześniej).

Różnicując i mocno generalizując w kwestii destroyerów powyższych nacji, do VIII tieru niemieckimi możesz jechać na froncie razem z HT, tymczasem radzieckie są dużo lepsze do wsparcia z drugiej linii. Na tierze 9 za sprawą obiekta sprawa wygląda trochę inaczej, bo Jagdtigerowi łatwo jest przebić dolną płytę.

Tier X to bajka w obu przypadkach i nie mogę się doczekać aż kiedyś do niej dojdę ;)

Opublikowano

Yyy ja tam wole dużo bardziej m5 od tej m7, m5 przynajmniej można było zwiadowcą być a czasami się nawet ustrzeliło 3-5 czołgów a tym syfem to ja nie wiem jak mam grać, 2 hity i pada, to już bardziej wytrzymała była ta m5 :P Działo też w tym m7 beznadziejne.

M7 zrobiłem momentalnie fajny czołg jak się umie grać działo jak działo jak się nie strzela w przód czołgu i nie próbuje się być rambo to 2 fragi wchodzą spokojnie, m5 chyba teraz zmienili MM bo już nie ląduje na 8 na 5-6 coś się ustrzeli ale to żaden scout jest to najgorzy lekki czoł typu scout z 4 tierów w porównaniu do t-50 i leoparda może

Idź do t57 heavy, z tego co słyszałem jest dużo lepszy od pattona.

Tak samo czołgi 7,8 tieru są dużo lepsze od starych amerykańskich medów.

Ewentualnie możesz czekać na chińskie, też podobno są dobre ;)

z niższych amerykańskich nowej lini dodam że

t21 jest ok ale nie warto go używać jako spotera chyba że trafimy na 9, ma całgiem przyzwoite działo szybki ROF, na 81 walk żebym nie skłamał miałem około 110 fragó w większości to 6 i 7 tier i parę 8

t71 jak wylosuje 8T lub lekko 9T to będąc ogranym partyzantem masakrujemy przeciwników nie raz na tych tierach mam przedział dmg +1500 i więcej, na wyższych jest ciut gorzej ale to zależy od drużyny jeżeli drużyna nie kampi to i dla mnie są dobre łowy bo zajechanie 9 i 10 t z boku lub z tyłu kończy się śmiercią dla HT nawet czasami nie wiedzą co je uderzyło

z magazynkiem strzelam co 2 s a przeładunek zajmuje ok 19.8 s

Co do TD to ruskie są dość ślepe ,a w niemieckich z powodu ich wielkości kocha się arta od ISU wolałem ferdka a na 9 Tierach to i JGtigerem mi się dobrze grało i Obiektem dobrze, ale puki co napewno nie kupie niemieckiej 10 bo jest słaba tak wiem ma dmg ale 21 s reload z rammerem to nie dla mnie

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

Rosyjskie TD Ob 263 (?) ze względu na wielkość , mobilność i RoF.

Wielkość jest bardzo ważna u TD. To od niej zależy, czy Cię wykryli.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

Ja nie powiedziałem że się nim jaram tylko że przyjemnie się nim grało ze względu że jest szybki

w tej grze wielkość czołgu nie zależy od wykrycia .... jak maus 10-20 metrów potrafi zniknąć przedemną z załogą na 100%

a to największe bydle jest

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

T110E3 lub Ob.263 lub ewentualnie fohy lub trzoda chlewna linia niemiecka.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...