Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Hackowanie" DarioMU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby hackowanie... A więc zacznę tak. Dario MU, jak sie targa patche itede. to niejednej osobie zdarzyło się patchować tak że raz miał np. LorenCanyon od 50 lvl a później od 400.

A więc korzystając Mg Mu Editora któregoś otwieramy movereq.bmd i pojawia nam się tabela i tam z boku mamy powypisywane lvle teleportu.

Nie zmieniajcie np. na 1 lvl nic to nie da. Ale za to LorenCanyon od 400 lvla jak mamy możemy śmiało zmienić na 50 lvl tak jak powinno być :D

Ale teraz ja mam pomysł możliwe że chol.. trudny do wykonania.

Przy robieniu własnego servera w data mamy pliczki np. shop11.txt

Teraz stargałem sklepy na server. Są tam Boxy +5 Wingi, Soule itp.

Ale w serverze normalnie tego nie ma. Jakoś to jednak działa nie?

To więc, jaki plik odpowiada za jakiś sklep, aby można było go tak podmienić żeby był taki jaki chcemy?

mam nadzieję że ktoś wie o co mi chodzi. Myślę że jest to w 60% wykonalne.

o.O
Opublikowano

No tak ale patrz, przykładowo to Dario MU.

Targam klienta a do tego Launchera i jakieś patche które oni zrobili. Niektóre bronie od 1 lvl, warpy, spolszczenie i coś jeszcze tam było. Np. Warp jeszcze jedna lokacja np. Lorencia2 i przeteleportuje na koordy 0 0 (GM Shop w 90%).

^^

o.O
Opublikowano

Czy ktoś wie czy można plik z Data -> Local movereq.bmd zedytować w ten sposób aby zmienić koordy warpnięcia. Kosztem np. Atlansu któregoś?

W MG MU Client Tools czy jakoś tak mogę zmienić nazwę, lvl, cenę... ale nie koordy...

Może hexem jakoś?

o.O
Opublikowano

Może można :P , hmm tylko jak , bo np : jak warpujesz do lorki ,devias , nori , atlans itp. to warpuje w różne miejsca ( kordy inne ) a np losttower7 albo tarkan to w jedno miejsce :) , może by się dało tak zrobić , że zamiast np : lt3 warpuje do lorki na kordy 1 1 :) , tylko jak , ma ktoś jakiś pomysł ?

34a790094ec22527sf5.png

3aaack3yq9.jpg

Opublikowano

Dobra wiem że na Dariom jest w 100% GM shop teraz, potrzebuję czegoś co tak konkretnie zlaguje serva że zrobi jakby zwieche i w czasie gdy się szło char się tak zacina i przez wszystko przechodzi.

Jest cosik takiego?

Wiem że to realne miałem takiego laga.

o.O
Opublikowano

był taki temat ale nie pamiętam dokładnie jak ten program się nazywał , chyba net suspender - jakoś tak. ( było to w temacie , jak wejść do gm shopa )

34a790094ec22527sf5.png

3aaack3yq9.jpg