Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]System warty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki pytanko. Mamy sobie grę http://www.sfgame.pl/ przez większość raczej znaną.

Chodzi mi dokładnie o system warty w tej grze.

Chciałbym sobie napisać skrypt który działa bardzo podobnie więc dlatego chcę wiedzieć jak napisać taki system.

I jeszcze poruszę pewną sprawę chciałbym żeby nie szło zmieniać dowolnie czasu za pomocą zegara systemowego.

Opublikowano

Jak napisać. No OK :

1. Musisz sprawdzić czy pracuje - jak tak to pokazuje ci okienko z takim info. Jak nie pracuje to lecisz :

2. Musisz sobie wymyśleć jakiś wzór na liczenie kasy napewno jest to x * godziny_w_pracy

3. Musisz zrobić updat'a ,że pracuje i jego wynagrodzenie.

4. Jak wejdzie i jest koniec warty to robi updat'a.

Chyba tyle.

Opublikowano

Wszystko co napisał Kongo jest jak najbardziej ok :) Możesz to zrobić na zasadzie case'ów. Będą to stałe godziny więc proponuje wzór: Ilość godzin * Poziom Bohatera * Twoja Kasa(np.100)

Czyli jeśli będzie pracował 8 godzin i będzie miał poziom 2 i wykorzystasz domyślną kwote (100) to będzie zarabiał 1600 golda czy co tam masz za walute :)

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

Wydaje mi sie że przeniesienie tego tematu niema celu bo ja nie chcę robić gry tylko dowiedzieć się jak napisać taki system jaki ma warta w sfgame. A tak dokładniej to wiem jak to zrobić ale gdy zrobię to moim sposobem to gdy zmienimy godzinę na zegarze w kompie to np. zadanie się wypełni, a ja szukam sposobu na to by po zmienieniu czasu na kompie odliczanie się niezmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...