Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Cała Prawda o oszustach i krętaczach jakim są Morele.net

Lolek889

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chciałbym, się z wami podzielić moją opinią o pseudo sklepie jakim jest Morele.net.

No więc.. prosi.gif

W niedziele 2012-12-2 zamówiłem u nich części do komputera, potem czytałem opinie na temat morele.. które niestety się potwierdziły, w środę napisali ze w czwartek cześci u mnie już będą.

Jednak jak się domyślacie to było kłamstwo.. W czwartek nie dostałem cześći do komputera więc zadzwoniłem do firmy kurierskiej pani mi powiedziała "(...) Morele.net jeszcze nie wysłało nam tej paczki, ale jak dzisiaj nam wyślą to jutro już będzie u pana (...)" A potem zadzwoniłem do morele i pani mi powiedziała "(...)Cześci do komputera zostały wysłane w środę pewnie firma kurierska nie wpisała tego zamówienia w baze(..)"

Dzisiaj, czyli w piątek dostałem wiadomość ze mieli problemy.. itd i wyślą w poniedziałek. Więc zadzwoniłem do pani a ona powiedziała "(...) Tak mieliśmy wysłać w środę - ale przecież mówili ze wysłali , ale mamy problem w bazie i nie wyslaliśmy przyjrzę się tej sprawie i na pewno dzisiaj komputer wyślemy a w poniedziałek będzie u pana" więc powiedziałem ze ryzygnuje i nigdy u takich kretaczów i oszustów nie kupie.

Podsumowując

-Morele.net. sprzedają tego czego nie mają.

-Morele.net. kłamią i oszukują

Najgorszy sklep.. nigdy u nich nie nic nie kupie!

PRZESTRZEGAM WAS PRZED TYM SKLEPEM!

""

ps: czy mógłby mi ktoś polecić w komentarzach dobry sklep komputerowy ? który nie oszukuje tak jak pseudo morele.

Opublikowano

Witajcie,

Chciałbym, się z wami podzielić moją opinią o pseudo sklepie jakim jest Morele.net.

No więc.. prosi.gif

W niedziele 2012-12-2 zamówiłem u nich części do komputera, potem czytałem opinie na temat morele.. które niestety się potwierdziły, w środę napisali ze w czwartek cześci u mnie już będą.

Jednak jak się domyślacie to było kłamstwo.. W czwartek nie dostałem cześći do komputera więc zadzwoniłem do firmy kurierskiej pani mi powiedziała "(...) Morele.net jeszcze nie wysłało nam tej paczki, ale jak dzisiaj nam wyślą to jutro już będzie u pana (...)" A potem zadzwoniłem do morele i pani mi powiedziała "(...)Cześci do komputera zostały wysłane w środę pewnie firma kurierska nie wpisała tego zamówienia w baze(..)"

Dzisiaj, czyli w piątek dostałem wiadomość ze mieli problemy.. itd i wyślą w poniedziałek. Więc zadzwoniłem do pani a ona powiedziała "(...) Tak mieliśmy wysłać w środę - ale przecież mówili ze wysłali , ale mamy problem w bazie i nie wyslaliśmy przyjrzę się tej sprawie i na pewno dzisiaj komputer wyślemy a w poniedziałek będzie u pana" więc powiedziałem ze ryzygnuje i nigdy u takich kretaczów i oszustów nie kupie.

Podsumowując

-Morele.net. sprzedają tego czego nie mają.

-Morele.net. kłamią i oszukują

Najgorszy sklep.. nigdy u nich nie nic nie kupie!

PRZESTRZEGAM WAS PRZED TYM SKLEPEM!

""

ps: czy mógłby mi ktoś polecić w komentarzach dobry sklep komputerowy ? który nie oszukuje tak jak pseudo morele.

Morele.net, to najlepszy i najtańszy sklep komputerowy. To, że ty miałeś taki problem nie znaczy, że tak ma każdy. Setki ludzi z tego forum(Jak nie tysiące) kupowało komputer na morele.net i nikt NIGDY się nie skarżył.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@UP nie broń już tego sklepu.

Co prawda też kupowałem komputer w ich sklepie i nie było problemów, ale teraz było to co ludzie pisali w opiniach -czyli krętactwo . Gdybyś przeczytał to wszystko co napisałem wiedziałbyś o co chodzi.

Opublikowano

@UP nie broń już tego sklepu.

Co prawda też kupowałem komputer w ich sklepie i nie było problemów, ale teraz było to co ludzie pisali w opiniach -czyli krętactwo . Gdybyś przeczytał to wszystko co napisałem wiedziałbyś o co chodzi.

Przeczytałem wszystko co napisałeś i nadal twierdzę, że nie masz podstaw aby mówić, że ten sklep jest zły. W każdym sklepie czasem się zdarzy, że źle obsłużą czy nie wyślą czegoś na czas.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

tez nie lubię kupować u nich , zwłaszcza w oddziale Krakowskim.

serwisuje nie raz sprzęt zamawiany przez ten portal i osobiście mam jak najgorsze o nim zdanie , czasem tak strasznie krytykowane szroty z allegro wypadają o wiele lepiej

nie polecam i nie życzę nigdy kupować zwłaszcza komuś kto nie ma pojęcia jak potem zająć sie sprzętem w razie awarii czy drobnych niedoróbek, niepodpięcia kabli czy instalacji oprogramowania za które się płaci ( firma jedyne co robi to wkłada płytkę z Windowsem i TYLE , zero sterowników )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up Najpierw mówili tak a potem inaczej.. a byłą to ta sama osoba. Jest to prawdziwe oszustwo.

Rozumiesz co znaczy błąd w bazie? Bo widzę, że nie. Nikt tam z pewnością nie patrzy na to jakie paczki się wysyła, nikt nie robi im zdjęć, że zostały wysłane. Jest info w systemie, że paczka wysłana to się mówią, że wysłana. System się pomyli, trudno. Trafiło na Ciebie, innym razem trafi na kogoś innego. Tak działają wszystkie sklepy internetowe, nie tylko morele. Błąd w bazie może zdarzyć się każdemu także nie generalizuj.

Poza tym wywal to białe podświetlenie z pierwszego posta bo się tego czytać nie da.

Opublikowano

@UP kolo ty nie rozumiesz o co chodzi, morele tak podstępnie mówiło a okazało się inaczej.. naucz się czytać gimbusie.

Nie wyzywaj go od GIMBUSÓW bo tu chyba ty jesteś GIMBUSEM!!! W każdym sklepie mogła zdarzyć się pomyłka akurat tobie to się zdażyło Więc każdemu może się to zdażyć

Opublikowano

@UP kolo ty nie rozumiesz o co chodzi, morele tak podstępnie mówiło a okazało się inaczej.. naucz się czytać gimbusie.

Gimnazjum to ja już skończyłem dawno, dawno temu. Jednak patrząc po tonie jakim się odzywasz to tak jak napisał kolega wyżej, Ty jesteś gimbusem.

Tak ciężko jest dokładnie przeczytać to co napisałem? Wiesz chociaż jak działa taka baza danych? System zapewne pokazywał babce, że paczka została wysłana także Tobie powiedziała tak samo. Potem się okazało, że system się pomylił, informacja w systemie została zmieniona to podała Ci inną informację. Sklepy internetowe typu morele, techplanet, esc, komputronik i tak dalej nie wysyłają dziennie kilku paczek, tam paczki idą w setkach jak nie tysiącach dziennie. Przy pakowaniu, przy telefonie i tak dalej nie siedzi ta sama osoba. Jedna osoba pakuje, inna wysyła, inna wklepuje w bazę danych że towar wysłany a jeszcze inna najzwyczajniej siedzi przy telefonie i podaje klientom informację kiedy co i jak. System pokazał źle to dostałeś błędną informację. Proste choć pewnie Tobie ciężko to pojąć bo myślisz, że jest to spisek zaplanowany specjalnie pod Twoim adresem abyś nie zdążył przed końcem świata zagrać sobie w nową grę.

Opublikowano

Dobrze czyli jednak wszystkiego nie zrozumiałeś :)

Postaram się jeszcze raz napisać o co mi chodzi, no więc w środę miała być już wysyłka do mnie, jednak paczki nie dostałem w czwartek więc zadzwoniłem DO FIMRMY KURIERSKIEJ A NIE MORELE.NET oni mówili ze morele.net jeszcze im nie wysłali paczki i nie maja jej w bazie, POTEM DZWONIE DO MORELE.NET. oni mówili ze wyslali i firma kurierska jeszcze jej nie wpisała w baze i mówili ze w piątek ona już bedzie. W piątek też jej nie było DZWONILEM DO MORELE.NET I OKAZAŁO SIĘ ZE ONI JEJ NIE WYSLALI BO MIELI JAKIEŚ TAM PROBLEMY WYMÓWKI A Z TEGO CO WIEMY W TEKŚCIE PONIŻEJ MÓWILI ZE WYSŁALI.

Opublikowano

Mówili że wysłali, bo mieli taki wpis. Tam nie siedzą dwie osoby tylko kilkaset albo więcej, i mają dziennie tysiące zamówień. Trzeba było poczekać te dwa dni, sie ciesz że taka szybka reakcja bo z allegro byś czekał tydzień zanim ktoś by wpłatę ogarnął.

Opublikowano

To teraz ty przeczytaj to co napisał kolega wyżej, tylko proszę uważnie i ze zrozumieniem, bo Twoje posty mnie powoli irytują, masz odpowiedź na tacy, tylko ja znajdź.

Podpowiedź-każdy może go(błąd) popełnić i nie można od razu tworzyć jakichś śmiesznych insynuacji :P Podałem tą samą odpowiedź co kolega wyżej tylko w wersji skróconej =)

Ps. Odsyłałem do postu Velociraptorusa

Opublikowano

Mówicie ze to normalka ze sklep pisze wam ze dostaniecie tego dnia cześći a potem kłamie i przesuwa ?

To przeczytajcie ich regulamin:

CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA

11. Czas realizacji zamówienia jest ustalany przez handlowca w chwili przyjęcia zamówienia do realizacji. Standardowo nie przekracza on 2 dni roboczych (dla zamówień złożonych do godziny 16:00 danego dnia. Sprzedawca zastrzega sobie prawo wydłużenia terminu realizacji zamówienia o 1 dzień roboczy po uprzednim poinformowaniu Klienta.

Tu jest to po prostu gołosłowność oraz nie stosowanie się do regulaminu własnego sklepu - czyli tak klient został oszukany, mimo że nie stracił pieniędzy.

Opublikowano

To złóż reklamacje ... proste. Nie zniechęcaj innych przez to, że w twoim przypadku wystąpił problem ... Bo to jest naprawdę rzadkość, sam będę zamawiał na morele i sporo o serwisie czytałem, owszem były złe opinie, ale większość była w porządku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...