Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań dotyczących kręcenia gameplay ; )

PowerIsHere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ; )

Niedługo mam zamiar zacząć kręcić gameplaye z kumplem z minecrafta... Załatwiłem sobie Frapsa, Audacity,SonyVegasa itd...

I mam w związku z tym parę pytań do was:

1.Czy to normalne, że plik 10 sekundowy zajmuje 390 MB?

Jeśli tak... W takim razie ile będzie zajmował filmik 30 minutowy?

2.Ile takie 30 minutowe filmiki wrzuca się na YouTuba

3.Jeśli będę miał już dużo takich filmików na komputerze czy istnieje jakiś sposób przechowywania ich? Bo dysk nawet na którym jest wolnego 700 GB szybko się skończy

4. Czy trzeba na coś konkretnego zwracać uwagę wrzucając filmik na YT żeby nie stracił on na jakości itd?

5.Jeśli ktoś się zna i zajmuje tym prosiłbym o jakieś wskazówki ; )

Opublikowano

2 ) tyle ile potrzeba, zależy jakie masz łącze i jakim kodekiem skompresujesz , zrobisz to sam sobie sprawdzisz

1, 3 ) naucz sie używać odpowiednich kodeków, tutoriali do każdego programu jak to robić nie brak, nawet na youtube

jak ustawisz i dopasujesz sam sobie odpowiednio kompresje będziesz miał kilkakrotnie mniejsze rozmiary

4 ) na jakości nie straci jak wrzucisz go w najlepszej jakości której nagrałeś, wiadomo żadnym programem nie da się potem polepszyć jakości

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...