Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] przyrost idiotów w prem. czołgach

redmanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy tylko mnie się wydaje że coraz częściej pojawiają się gracze którzy normalnie nie osiągnęli nawet 5 T a mają premki 8t i niszczą grę innym bo się jeszcze nawet nie nauczyli z capa wyjeżdżać?? a weakspoty to wiedza tajemna

Koleś ma 138 bitew i 10 fragów na 8 tierze, mam ochotę po prostu go zajebać.

ostatni tydzień widuje co w niektórych bitwach takich oszołomów.

Przykład z wczoraj http://worldoftanks.eu/community/accounts/507007625-harakiri0815/

Pozdrawiam

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

Przecież tak zawsze było. Największą grupę graczy stanowią Ci niedzielni, którzy co jakiś czas siadają popykać. Nie znają taktyk, nie znają map... już dawno mówiłem o tym, że gra powinna matchmakować ze sobą graczy w określonych przedziałach ilości bitew, a nie tylko po Tierze. Tymczasem mamy gości, którzy wchodzą do bitwy tierem 8 premium z 15 przejechanymi bitwami łącznie i gościa, który siedzi tam w tierze 8 a przejechał łącznie 15 000. I spór gwarantowany.

Opublikowano

zgadzam się tylko ci niedzielni byli rzadko a teraz to jest non stop,

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

Przecież tak zawsze było. Największą grupę graczy stanowią Ci niedzielni, którzy co jakiś czas siadają popykać. Nie znają taktyk, nie znają map... już dawno mówiłem o tym, że gra powinna matchmakować ze sobą graczy w określonych przedziałach ilości bitew, a nie tylko po Tierze.

Witam.

Zgadzam się.... Ja na ten przykład gram rzadko, czasem 2-3 walki co kilka dni i zanim się rozegram to już musze kończyć.... I wychodzi jak wychodzi :( A gram tierem IX.... I jak to potem wygląda? A losowanie może nie powinno być po ilości bitew tylko po efektywności gracza. W ten sposób by mnie losowali do noobów jak ja i byłoby super :)

Pozdrówki

Seba

PS: Dodam tylko że nie mam premium czołgu tylko zwykły :(

Opublikowano

no tak tylko napisanie algorytmu losowania według terów podział na klasy jeszcze im dobrze nie wyszedł a tu jeszcze dołączyć losowania według efektywności to chyba przerasta wargaming

przykład ARTY party czy 3 x 10 T HT na 3 x 10T MT

lub jakaś drużyna ma więcej czołgów 10T (raz w mojej drużynie było3 a w drugiej 5)

signature.png

Opublikowano

Cały problem z wskaźnikiem efektywności polega na tym, że niczego on nie pokazuje. Graj do bólu scoutem, na starcie bitwy jedź do bazy wroga i na flagę. Wyspotujesz cały team wroga, zajmiesz kilka punktów i giń - czynność powtórz tysiąc razy i masz effi na absurdalnym poziomie.

noob-meter - ten kalkulator jest dokładniejszy bo zestawia effi z win loss ratio i kilkoma innymi parametrami. I to nim tak naprawdę można się sugerowac.

Nie uważam, że dobre jest dzielenie dobrzy grają z dobrymi a kiepscy z kiepskimi. Natomiast ilość bitew byłaby o tyle sensowna, że dwóch graczy którzy zagrali po 100 bitew znają czołg i mapy tak samo, ale mogą się różnić umiejętnościami które trzeba trenować. I w tym jest klucz do dobrego mm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...