Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Usuwanie przestrzeni mcedit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Mam pytanie a mianowicie:Jak usunąć dany obszar mapki(wyczyścić żeby w tym miejscu które zaznaczyłem nie było nic).Chodzi mi o dowolny kwadrat mapki zajmujący dokładnie 2000 bloków kwadratowych.Proszę o instrukcję jak uruchomić tą funkcję i jak to wykonać.Wiem że da się worldeditem ale serwer nie ogarnie(wywala mnie readed timed out)Więc proszę o instrukcję w mcedicie(chcę się przy okazji nauczyć posługiwania MCE :D )Z góry dzięki :)

Opublikowano

Zaznaczasz JEDEN klocek prawym i lewym przyciskiem myszki. Dzielisz Kwadrat na połowe czyli 1000 bloków patrzysz się w jedna strone świata i wpisujesz

//expand 1000

I tak w 4 strony świata. Następnie

//expand 200 200 up

I wtedy wpisujesz

//set 0

UWAGA MOŻE ZLAGOWAĆ.

Tak jest w WorldEdit nie wiem jak to na singlu działa.

Pomogłem? Daj Like!

Opublikowano

Ok dzięki za chęć pomocy ale pisałem wyżej że worldedit wywala z serwa a chciałem o instrukcję do mcedita ale już sobie poradziłem.Dla niewiedzących:Należy w mcedit zaznaczyć teren z którego chcemy usunąć wszystkie bloki i kliknąć w delete blocks.Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...