Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] odnosnie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema, zrobilem sobie serwer hamachi na plikach badar klient pl2012, i mam pare problemow :

1 itemy od 60lvl moge ulepszac tylko do +6

2 nie moge ulepszac nic magicznym metalem

3 jak dodac nowe itemy tak jak na pl (zbroje z nieb stali, dzik wojenny, buty, helmy i tp)

4 jak ustawic drop np z silnej lodowej wiedzmy ?

prosze o pomoc !

Opublikowano

1. W item_proto nie masz ustawionych ID do ulepszania

2. W cliencie przy końcu wpisów musisz wpisać ID dalszeszego + ulepszania itemku

3. Dodajesz wpisy w mysql --> player i konsola/consola

4. W winscp /usr/home/game/share/locale/germany i plik mob_drop_item.txt

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

chcesz pliki podobne do pl'a?

wez te od terenza ;)

a jesli chcesz sie bawic w to samemu to zacznij do poznania co gdzie jest i za co odpowiada, bedzie ci prosciej z edycja ;)

co do pytan to kolega 2 posty wyzej dal odpowiedz :D

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

1 itemy od 60lvl moge ulepszac tylko do +6
2 nie moge ulepszac nic magicznym metalem
3 jak dodac nowe itemy tak jak na pl (zbroje z nieb stali, dzik wojenny, buty, helmy i tp)
4 jak ustawic drop np z silnej lodowej wiedzmy ?

1.Navicat-->Player-->item_proto-->szukasz id itemu-->lecisz w prawo do refine_vnum-->wpisujesz id zbroi np jak znajdujesz id zbroi na +6 to w refine_vnum wpisujesz id zbroi na +7 itd w refine_set wpisujesz natomiast id z refine_proto ulepszania.

2. antiflag ustalasz na jaką klasę jest dany item : 44-sura, 52-ninja, 28-szaman, 56-wojownik refine_vnum ustawiasz id itemka który ma powstać

refine_set ustawiasz id ulepszania które znajduje się w refine_proto w tabelce id

3.Dodajesz o Clienta do icon,item_proto,itemlist.txt , w root wpisy do plikow msm dodajesz zapytania do Navicat-->Player-->console-->prawy myszy-->wklejasz-->Enter

Na 4 boooo dal Ci odpowiedz

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

pisze tutaj poniewaz nikt mi nie chce udzielic pomocy wpisalem sobie drop z itemow w tym mob_drop_item.txt i nie moge teraz odpalic serwerta wyskakuje mi ciagle blad podczas laczenia sie z serwerem roty zmienione

Opublikowano

dobra dzieki za informacje, zaczynam w takim razie robic na plikach terenza albo niesmialego, jak bede mial problem to napisze xD

Opublikowano

dobra dzieki za informacje, zaczynam w takim razie robic na plikach terenza albo niesmialego, jak bede mial problem to napisze xD

dobra zrobilem na plikach terenzo i wlaczam launchera wybieram ch1 i nie moge wpisac passow w tym okienku do wpisywania, i co teraz mam zrobic ?
Opublikowano

Stworz nowy dokument textowy wpisz w nim metin2.bin lub metin2client.bin w zaleznosci jaki masz plik w Cliencie daj zapisz jako Metin2.bat

Odpalaj przez to co Ci sie stworzy.

2252770056.png

Opublikowano

Stworz nowy dokument textowy wpisz w nim metin2.bin lub metin2client.bin w zaleznosci jaki masz plik w Cliencie daj zapisz jako Metin2.bat

Odpalaj przez to co Ci sie stworzy.

nie dziala ale w poradniku pisze ze mam poczekac 10 min moze to cos pomoze ale watpie
Opublikowano

nie dziala ;/ wie ktos jak to naprawic ? nie mg wpisac passow w okienko do logowania bo jak klikne to nic, tak jak by tego okienka nie bylo ;/

Opublikowano

Proponuję skorzystać z innych root'ów

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

nie dziala ;/ wie ktos jak to naprawic ? nie mg wpisac passow w okienko do logowania bo jak klikne to nic, tak jak by tego okienka nie bylo ;/

dobra juz to naprawilem, ale jak wpisze passy to pisze blad laczenia z serwerem a jak wpisze zle passy to pisze ze zle wpisalem ;x
Opublikowano

wpisz w konsoli ps i daj ss'a

Obama wie, co robisz!!!

LTE Play Opole

Opublikowano

A wczesniej dzialalo? ;>

Dobre IP masz w serverinfo.py? dales IP z koncowka .100?

Dobrze skonfigurowales sysinstall,dales karte "Bridget Hamachi"

Mozesz wgl polaczyc sie z Mysql?

Daj syslog :>

2252770056.png

Opublikowano

A wczesniej dzialalo? ;>

Dobre IP masz w serverinfo.py? dales IP z koncowka .100?

Dobrze skonfigurowales sysinstall,dales karte "Bridget Hamachi"

Mozesz wgl polaczyc sie z Mysql?

Daj syslog :>

polaczyc z msql moge

wszystko chyba zrobilem dobrze tak jak w poradniku bylo

Opublikowano

dobra zrobilem od nowa na plikach tenezo i wpisuje passy i pisze blad polaczenia ;/

Zapora systemowa,antywirus off?

2252770056.png

Opublikowano

dobra zrobilem od nowa na plikach tenezo i wpisuje passy i pisze blad polaczenia ;/

Zapora systemowa,antywirus off?

teraz wylaczylem antyvirusa i nadal blad polaczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...