Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z bfp4f bardzo prosze o szybka odpowiedz.

adamsiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema gralem sobie wczoraj w Battlefield play4free i bylo normalnie bez lagow natomiast dzisiaj wszedlem pobraly mi sie jakies akutalizacje odpalilem gre i biegne do samochodu a tu mi wyskakuje "pojawił się problem z twoim połączeniem"i po tym czyms ludzie biegaja jak roboty i mnie cofa troche jak gdzies biegam bardzo to przeszkadza.Po chwili znow wyskakuje oco chodzi kompa mam dobrego

PS; wyłączam wszystkie programy, czyszcze kompa ccleanerem itp.

Opublikowano

Skoro nigdy wcześniej nie miałeś lagów, to jest to wina albo aktualizacji albo Twojego łącza, możesz skontaktować się z dostawcą i powiedzieć jaka jest sytuacja.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Skoro nigdy wcześniej nie miałeś lagów, to jest to wina albo aktualizacji albo Twojego łącza, możesz skontaktować się z dostawcą i powiedzieć jaka jest sytuacja.

Najpierw spróbuje zrobic reinstala i usune wszystkie pliki .
Opublikowano

wejdz w moje dokumenty potem bfp4f i tam wyczysc foder cache potem wejdz w mode i tak dalej az dojdziesz do folderu chache i jego tez wyczysc

50571a1c35af9234b99355528b5d608e87447462.png
Opublikowano

a może chwilowy lag?o.0 może poprostu chwilowo mieli problemy z netem?o.0

1 raz i odrazu temat zakładać? no sorry... chyba że tak ciągle masz to sppróbuj usunąć i jeszcze raz zainstalować... miałem tak jak zaczynałem gre:) (ech... czego to ja nie miałem -,-)

YAY

Opublikowano

ale jak wina lącza skoro brat korzysta z tego samego i nie ma na innych grach tez tak mam a on nie ma. ja natomiast mam jak to wyjasnic ? skoro przed wczoraj gralem bylo normalnie wszystko teraz jakos mam po reinstalu ten komunikt i przed reinstalem tez miałem ? ODŚWIEŻAM.

Opublikowano
You decide to play BP4F, so you login in to battlefield.play4free.com, launch the game, choose your favorite weapons and hit play now! Then you have a great round, you kill everything that moves, your K/D is like 30/5. But wait! NO! angry.gif "There is a problem with your connection" angry.gif Bye bye credits, Bye bye game..

If this happens in most of your games and you are like angry.gif It might be a solution for you!

I had this problem almost since I started playing BP4F and since then I was looking for a possible fix from the gamers side. The good thing is that I finally found something that worked for me and I hope it will work for you too.

All I did was to turn off UPnP from my router inteface and then I did the same in Windows (I'm using Windows XP). Now I do not know what router you all guys have so you will need to search how to shut down UPnP through your router inteface. Then to shut down UPnP in Windows XP go to Control Panel(Classic view) -> Administrative Tools -> Services. In the list of Services search for "Universal Plug and Play Device Host" right click on it, select stop, right click again and in properties at "start up type" select Disable. Then find another one called "SSDP Discovery service"

and do the same with "Universal Plug and Play Device Host". If you encounter any problem with other apps that use internet after shuting down these you can enable them again at any time.

This worked perfectly for me and I really hope it will work for you too!

Opublikowano

Ej a możesz to przetłumaczyć albo ktoś inny ? na Polski? może w końcu będę mogł grać w world of tanks i combat arms i bfp4f ;p
Opublikowano

how to shut down UPnP through your router inteface. Then to shut down UPnP in Windows XP go to Control Panel(Classic view) -> Administrative Tools -> Services. In the list of Services search for "Universal Plug and Play Device Host" right click on it, select stop, right click again and in properties at "start up type" select Disable. Then find another one called "SSDP Discovery service"

and do the same with "Universal Plug and Play Device Host". If you encounter any problem with other apps that use internet after shuting down these you can enable them again at any time.

Znajdź jak wyłączyć UPnP, jak masz win XP wchodzisz w Panel sterowania potem w narzędzia administracyjne, potem w "Usługi" Szukasz "Host Uniwersalnego urządzenia plug and play" naciskasz prawym na nim i naciskasz zatrzymaj, potem znów prawym i na właściwości szukasz typ uruchomienia i przelączasz na wylączony

Potem szukasz koloejno "usługa odnajdywania SSDP" i robisz to samo co powyżej

Jeśni nie pomoże możesz zmienić na wcześniejsze ustawienia w dowolnym czasie

@DOWN używanie google tłumacz jest dla totalnych amatorów i osób które nie mają pojęcia, co to jest podstawa języka angielskiego, postarałbyś się sam to przetłumaczyć

Opublikowano

Dobrze że użyłeś google tłumacza bo mnie zagryzł :) a tak na serio to jest to troche po chińsku ale można się domyślić o co chodzi:

Zdecydujesz się grać BP4F, więc logowanie do battlefield.play4free.com, uruchomić grę, wybrać ulubioną broń i uderzył zagraj teraz! Wtedy masz wielkie okrągłe, zabić wszystko co się rusza, Twoja K / D jest jak 30/5. Ale czekaj! NO! "Jest problem z połączeniem" Bye bye kredytów, Bye bye gra ..

Jeśli tak się dzieje w większości gier i jesteś jak To może być rozwiązanie dla Ciebie! Miałem ten problem prawie ponieważ zacząłem grać BP4F i od tego czasu szukałem ewentualnej poprawki ze strony graczy.Dobrą rzeczą jest to, że w końcu znalazłem coś, co pracował dla mnie i mam nadzieję, że będzie pracować dla Ciebie.

Ja tylko wyłączyć UPnP od mojego routera inteface a potem zrobił to samo w Windows (używam systemu Windows XP). Teraz nie wiem, co Ci wszyscy faceci routera mają więc trzeba będzie szukać sposobu, aby wyłączyć UPnP pośrednictwem inteface routera. Następnie zamknąć UPnP w Windows XP przejdź do Panelu sterowania (widok klasyczny) -> Narzędzia administracyjne -> Usługi. Na liście Szukaj Usługi dla "Universal Plug and Host urządzenia Play" kliknij prawym przyciskiem myszy, wybierz Stop, ponownie kliknij prawym przyciskiem myszy i we właściwościach na "Typ uruchomienia" wybierz Wyłącz. Następnie znaleźć inną nazwą "SSDP Discovery" i zrobić to samo z "Universal Plug and Host urządzenia PLAY". Jeśli wystąpi jakiś problem z innych aplikacji, które korzystają z Internetu po shuting dół te można włączyć je ponownie w dowolnym momencie.

To działało idealnie dla mnie i mam nadzieję, że będzie pracować dla Ciebie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...