Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Doświadczenie

damianix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się w grze zrobić tak, ze grając czołgiem Ii tier, zdobyte doświadczenie, na tym czołgu wydaje na ulepszanie czołgu III tier?

Opublikowano

Doświadczenie zdobyte a danym czołgu nie pójdzie dalej.

Jedynie wolne można przyznać do wszystkiego.

Ale może być taka sytuacja, że moduł może pasować do obecnego czołgu jak i następnego.

x

Opublikowano

Da się tak ale to kosztuje za złoto więc nie wiem czy ci się opłaca,na wysokich tierach lepiej się na tym wychodzi

CO JE GRANE ?

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie, teraz zacząłem grac czołgiem III tier i za przeciwników mam graczy V tier, gdzie nie mogę nawet przebić pancerza. Da się coś z tym zrobić?

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie, teraz zacząłem grac czołgiem III tier i za przeciwników mam graczy V tier, gdzie nie mogę nawet przebić pancerza. Da się coś z tym zrobić?

Bo grać nie umiesz/celujesz w srodek czolgów.

Ja dostaje II/III tiery wyżej i pancerz przebic sie da bez problemu. Co dopiero tier wyższy , bez problemu powinnienes sobie radzić

Opublikowano

Czołg dostawał w wieżyczkę. Słyszałem, że da się włączyć w opcjach gry, takie coś ze po najechaniu na czołg przeciwnika celownikiem, wyświetlają się miejsca, gdzie najłatwiej przebić pancerz. Czy takie coś istnieje ( czołg przeciwnika jest w kolorach: zielony, pomarańczowy, czerwony). Jeżeli istnieje, jak to włączyć?

Opublikowano

Przy III tierze to się jeszcze lajtowo gra, schody się zaczynają od 4 gdy masz za wrogów 8 tiery :P Strzelaj w boki, tył. Albo staraj się znaleźć jakiś zagubionych graczy którzy jadą sami, jeśli grasz lekkimi to sprintuj i rozwal arty wroga. Pokombinuj a na pewno znajdziesz jakiś dobry sposób na grę.

Opublikowano

@UP: nie każdy IV tier wrzuca do VIII. Tak wrzuca m.in T-50, Pz38nA, i tego typu lekkie czołgi LEKKIE IV tieru. średnie i ciężkie IV tieru nie wrzuca do VIII.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

@UP: nie każdy IV tier wrzuca do VIII. Tak wrzuca m.in T-50, Pz38nA, i tego typu lekkie czołgi LEKKIE IV tieru. średnie i ciężkie IV tieru nie wrzuca do VIII.

Mnie tam zawsze pakuje do takich bo gram m5, tylko wkurzajace to ze czasem na hita sie pada :P

Opublikowano

Kolego są takie rzeczy tylko nie programy tylko taki dodatek ale sam musisz celować,ale nie radze tego używać bo lepiej sie samemu uczyć strzelać.A jak nie możesz przebić to celuj w dolną dechę czołgu każdy pojazd ją posiada i bez problemu przebijesz nawet niszczyciele.

Kolego ThePro te czołgi t-50,Pz38nA to wrzuci na 8tiery a nawet na X bo to są scouty i ich zadaniem jest świecić by twoja drużyna wygrała.Posiadam w garażu akurat t50-2 i zawsze mnie wrzuca na minimum VII tiery.

CO JE GRANE ?

Opublikowano

Bo grać nie umiesz/celujesz w srodek czolgów.

Ja dostaje II/III tiery wyżej i pancerz przebic sie da bez problemu. Co dopiero tier wyższy , bez problemu powinnienes sobie radzić

Ty byś się tutaj nie chwalił swoimi "umiejętnościami". Chwalisz się przy noobku. Zabłyśnij przy nas- stałych graczach

Jemu trzeba wyjaśnić gdzie celowac co i jak. Zaraz dam edit-a i spróbuję znaleźć film instruktażowy.

ps. podaj nick w Wot co ocenimy cię jakim graczem jesteś :P

@Edit:

Proszę.. wystarczy dac tłumaczenie

http://www.youtube.com/watch?v=wq5S8CrsUig

x

Opublikowano

Potrzebuje wiedziec, w jakie miejsca celowac, bo co czolg to inne ma slabe punkty, przynajmniej tak pisza na innych forach. Moze ktos powiedziec jak grac lekkim czolgiem? Nazbieram doswiadczenia i zmnieniam na sredni, bo lekkim nie umiem w miastach grac.

Opublikowano

@up

Lekki czołg w bitwach wyższych tierów robi za scouta. Czekasz do 12-11 minuty i rush na wroga objeżdżasz i uciekasz, chowasz się, czekasz aż team znowu straci wiedzę o pozycjach wroga i ponawiasz.

W niższych... cóż, możesz snajpić i scoutować - wybór należy do Ciebie.

Ludzi którzy na starcie bitwy lecą do bazy wroga zostaw samym sobie bo jedyne co zrobią to wyspotują 8 gości, zginą a wróg za 10 sekund zniknie.

Jeżeli w 1/3 bitwy wysokiego tieru jesteś lekkim czołgiem i jeszcze żyjesz to dostajesz niesamowite plecy w postaci artylerii która skupi się głównie na Tobie bo Ty będziesz podświetlał jej wroga.

Jeśli chodzi o miejsca w które celować (tzw. weak spoty) to raczej nie tworzy się poradników dla czołgów niższych niż tier 7, bo do tieru 7 wszystko da się przebić po kilku próbach. W wyższych tierach... bywa różnie. Poszukaj w google "world of tanks weak spots guide", ewentualnie "world of tanks weak spots mod" -> mod pokaże Ci weakspoty podczas gry, bo oskinowuje czołgi w kolory weakspotów. Niestety gra wygląda wtedy ohydnie więc ja wolę się uczyć sam. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...