Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Nami vs kha'zix

Lajkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kto lepszy...?

Lubie grac supportem ale tez lubie rozwalac kazdego kogo popadnie :D

nie wiem co wybrac + i - prosze podawac thx ! :D

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

IMO to Khaxiz. Because :

• dobry system ucieczki (odskok);
  • rozjebujące ulti na drugim poziomie robi miazgę,
  • dobre skille, które można ulepszać na 2 poziom (coś jak Jayce, jak zmienia skille),
  • dobra farma,
  • AoE.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jako posiadacz obu postaci"

Polecam Nami - jeśli lubisz supportować. Ja w systemie tego championa zakochałem się od początku.

Co powinien robić support?

-Zapewnić Sustain

-Posiadać Harash

-Posiadać CC do inicjacji lub deinicjacji walki

-Dawać Buffa swojemy Carry

I Nami to wszystko ma. Obrażenia i heal z W są całkiem dobre, a jeśli ogarniamy to albo wyleczymy jednocześni siebie i Carry albo zadamy wrogom obrażenia (raz Carry a raz jego supportowi). CC z Q jest całkiem OK, chociaż ciężko tym trafić - dlatego właśnie musimy rzucić na naszego carry E, które jest buffem wywołującym spowolnienie na przeciwnikach atakowanych przez postać pod działaniem tego Buffa. Dodatkowo obrażenia skalują się z naszym AP (0.2AP). Niestety buff trwa 5s. lub 3 ataki. I wisienka na torcie - ulti. Używamy zarówno do inicjacji, deinicjacji oraz tak po prostu w walce. Zasięg jest duży, ale szerokość jest taka sobie i wróg może uciec - ale niemal na pewno się rozdzieli co jest nam na rękę. Fakt jest nieco papierkowata - nie to co np. Blitz, Leona czy Taric, oraz nie ma takiego poke'a jak Lulu. Jest czymś dokładnie pomiędzy. Do wszystkiego. Polecam masterki 0/13/17.

Co do Kha Zixa - Talon zawsze zostanie według mnie najlepszym zabójcą - Kha Zixa można upchnąć i na topie i na jungli, ale nie czerpię z niego zbytniej przyjemności w czasie gry.

Q ma taki sobie dmg, jeżeli nie odizolujemy wroga.Fakt po odizolowaniu coś się czuje. Heal z W jest na początkowych poziomach ŻAŁOSNY i super manożerny. Bez wyewoluowania niemal bezużyteczna umiejętność - dobra za to po wyewoluowaniu (nakłąda slowa, wystrzeliwuje 3 rakiety). Doskok ma dość słaby zasięg i ponownie staje się czymś dopiero po ewolucji. Ulti jest takie sobie. Niewidzialność trwa na mój gust za krótko, ale pomoże uciekać z przegranych walk lub wykorzystamy go do zaskakującego ganku.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...