Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki Port odblokować ma dostawca internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam radiówke i jedynym sposobem na założenie serwera jest nadanie mi zew. ip przez operatora internetu lub nadanie mi portu który będzie przydzielał mi adres ip i teraz moje pytanie brzmi !!!!!!

Czy usługodawca ma mi odblokować specjalny port o np. 3060 czy jest to obojętne i czy gdy będe robił puzniej własne pliki to gdzieś trzeba ten port wpisywać który zostanie mi nadany czy tylko to ip moje Bardzo proszę o szybką odpowiedź ponieważ chciałem do niego dzisiaj zadzwonić a muszę wiedzieć co i jak :)

Opublikowano

ja tez mam radiowke i jakos operator nie musial mi nic oblokowywac.

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Ta jesli jednak chcesz to porty 11002 13000 80 22 3306 13001 i reszte zalezy jakie nadasz channelom w configach

Opublikowano

Ja wiem że można wykupić ip zew ale jest to koszt 15zł miesięcznie a za neta place 40zł więc prawie połowa internetu a mi się nie oplaca ponieważ chce postawić go narazie dla sb i kolegów więc po najtańszej lini oporu gdybym miał ip zew. to nie zawracałbym wam głowy :P

A i czy istnieje możliwość jeżeli on przekieruje mi port np . 2030 to do tego portu przypisać te co są potrzebne albo coś bo napewno sie nie zgodzi nadać mi kilkanaście portów a słyszałem o czymś takim jak nadpisanie do danego portu jeszcze kilka innych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...