Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Myszka

muller1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, odrazu mówię że nie wiem czy akurat to jest problem z komputerem czy z 'myszka' przechodze do sprawy.

2 tygodnie temu popsuła mi sie myszka, laserowa przewodowa firmy logitech usb, wiec musiałem kupic sobie nowa, przez okres 2 tygodni uzywalem myszki 'kulkowej' zastepczej gdzie jej podlączenie bylo do ps/2 , kupilem sobie nowa firmy e5 usb laserowa przewodowa (jak bedzie model potrzebny to podam) , podlaczam sobie ja do komputerka (usb) i ? komputer nawet nie reaguje nawet sie nic nie wyswietla nic a nic, wiec poszperalem po forach, pisali tam o, Zmianach w biosie Mouse Usb [Enabled] zrobilem, dalej to samo, odinstalowywalem sterowniki do usb, dalej to samo, lecz na opakowaniu po myszce pisze ze nie potrzebne sa sterowniki, takze robilem jeszcze innych pare rzeczy zeby zadzialala i dalej to samo, sprawdzalem na innym kompie u kumpla, myszka dziala superowo , u mnie na kompie nie chce.

Nie wiem czy to wina komputera czy myszki. Prosilbym o pomoc, bo ta myszka z kulką juz mnie dobija !! . Dzieki .

Opublikowano

To stary komputer, czekam do swiat teraz na nowy, posiada tylko z tylu i to bylo bardzo glupie pytanie;d, tak sprawdzalem wszystkie .

Opublikowano

Albo coś ze sterownikiem USB albo z portami. Dodatkowo zresetuj BIOS bo piszesz że coś tam mieszałeś (wyjmij bateryjkę na płycie na kilka minut)

Może do myszki jakieś stery były ?

Opublikowano

Odinstalowywalem i instalowalem na nowo stery do usb, pendrive/kamerka i inne tego typu rzeczy (oprocz myszki) dziala mi na tych portach, bios resetowalem z 2 razy, bateryjke wyjmowalem;> dalej nic ..

@@@@ Sterow do myszki nie bylo, pisalem wyzej, ze na opakowaniu nawet pisze ze nie potrzebne sterowniki do tej myszki .

Opublikowano

za mały prąd zasilania myszki, a myszka wymaga minimum natężenia na USB2 albo wielokrotności portu

sprawdż na innym kompie, nawet w dowolnym sklepie komputerowym

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

hub usb ?? Dodam jeszcze ze posiadam przejsciowke z ps/2 na usb, probowalem takze podlaczyc przejsciowke zeby zobaczyc czy na ps/2 bedzie mi dzialac, ale oczywiscie nie dziala, chociaz teraz ta myszke ktora uzywam mam na ps/2 . a przejsciowka sprawna napewno ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...