Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[KUPNO] SKŁADAM KOMPUTER DO GIER

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Jako, iż nie znam się do końca na sprawach "sprzętowych" pragnę Was zapytać z jakich części złożyć komputer. Zebrałem niezłą sumkę i mogę trochę "poszaleć". Maksymalną ceną byłoby to 5000zł. Ma być to komputer stacjonarny z zastosowaniem raczej na gry. Poniżej podam Wam (moje upatrzone) parametry. Napiszcie co o nich sądzicie (co do zmiany), ew. zaproponujcie swoje. Z góry dziękuję.

Parametry

CPU: INTEL CORE I7-3770 (link allegro)

GPU: Gigabyte GTX 670 2GB/256bit

Płyta Główna: ASROCK P67 PRO3 B3

RAM: Corsair Vengeance 16GB RAM DDR3 1600MHz

ZASILACZ: Be Quiet Dark Power Pro 1000W

SSD: Corsair Force 3 120GB

DYSK TWARDY: Seagate 500GB 5400 RPM, WD Caviar Green 2.0 TB 7200RPM

OBUDOWA: Thermaltake Spacecraft VF-i

(i czy z takimi parametrami zmieściłbym się w granicy 5000)

Pozdrawiam,

Tabacashi

Opublikowano

Fuu, nie że jakiś grat ale bez sensowny. GTX670 w swojej cenie średnio opłacalny, 16GB RAMu to głupota (max 8) Zasilacz 1kW ? WYstarczy 550 czy 600... Chujopwy dysk jak nie wiem, już lepszy porządny 500GB i dupna buda.

Opublikowano

Ram wgl nie potrzebny ... 8 GB spokojnie wystarczy , zasilacz za duży , procesor nie do podkręcania , płyta w takiej cenie też inna , karta graficzna chyba lepszy by był radeon 79xx

Opublikowano

To jakbyście "poprawili" ten wzór?

GPU:

Radeon HD 7970 ASUS DCU II

PSU:

XFX 550W (Ewentualnie jakiś zasilacz z certyfikatem gold)

HDD:

Seagate Blue 1T SATA III 7200 RPM alternatywą będzie Seagate Black 1T SATA III 7200RPM

SSD:

OCZ Vertex 4 120Gb

RAM:

Jakieś Hypery 2x 4Gb byle by miały radiatory i niskie napięcia.

MOBO:

Formula IV (Czy jakoś tak się nazywała) xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Może inaczej. Będzie OC procesora? Poza tym czy to ma być samo pudełko czy monitor, system i coś jeszcze też? Mam nadzieję, że nie będziesz tego sprzętu chciał kisić na jakimś 17 calowym monitorze. Jeśli jego właśnie chcesz zostawić to jaki monitor masz? Rozdzielczość?

Opublikowano

Właśnie rozważam również kupno monitora. Z 17 calowym trafiłeś idealnie :D. Jednakże nie chciałem pisać w tym temacie. Proszę także bardziej doświadczone osoby o "poprawienie" tego wzoru, ponieważ nie chciałbym potem czegoś żałować.

Z góry dzięki wszystkim,

Pozdrawiam.

Opublikowano

Proszę bardzo zestaw od razu z monitorem

http://www.morele.net/inventory/info/skjuHr/

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

A więc zestaw teraz wygląda tak:

CPU: Procesor Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX

GPU: Karta graficzna Sapphire Radeon HD7970 3072MB DDR5/384bit DVI/HDMI/DP PCI-E

PŁYTA GŁÓWNA: igabyte GA-Z77X-D3H Intel Z77 LGA 1155 (3xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/SLI/CROSSFIRE)

RAM: Corsair XMS3 8GB, 1600MHz DDR3, 9-9-9-2, with Classic Heat Spreader,for Core

ZASILACZ: Zasilacz XFX Core 550W 120mm 80+

SSD: Samsung MZ-7TD120BW

DYSK TWARDY: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) OEM

OBUDOWA: Zalman Z11 PLUS

MONITOR: Monitor LED LG IPS234V-PN

CHŁODZENIE CPU: Thermalright HR-02 - Macho - Black White

Ktoś może nie zgadza się z tym? Wszystkie te parametry są dobre? Zasilacz nie za słaby?

Opublikowano

A więc zestaw teraz wygląda tak:

CPU: Procesor Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155 BOX

GPU: Karta graficzna Sapphire Radeon HD7970 3072MB DDR5/384bit DVI/HDMI/DP PCI-E

PŁYTA GŁÓWNA: igabyte GA-Z77X-D3H Intel Z77 LGA 1155 (3xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/SLI/CROSSFIRE)

RAM: Corsair XMS3 8GB, 1600MHz DDR3, 9-9-9-2, with Classic Heat Spreader,for Core

ZASILACZ: Zasilacz XFX Core 550W 120mm 80+

SSD: Samsung MZ-7TD120BW

DYSK TWARDY: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 500GB, SATA III, 7200RPM (WD5000AAKX) OEM

OBUDOWA: Zalman Z11 PLUS

MONITOR: Monitor LED LG IPS234V-PN

CHŁODZENIE CPU: Thermalright HR-02 - Macho - Black White

Ktoś może nie zgadza się z tym? Wszystkie te parametry są dobre? Zasilacz nie za słaby?

Wszystko dobrze. Zasilacz nie jest za słaby.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jesteście pewni? nic nie zmieniać? Jak mam trochę dołożyć, mogę, aby mieć lepszy sprzęt. Proszę o ostateczną odpowiedź.

Opublikowano

Wielkie dzięki.

Jeszcze takie małe pytanie. W serwisie "morele.net" składają komputer? Czy tylko przysyłają części?

@Edit: Nie zauważyłem opcji "montażu", przepraszam.

Dziękuję wszystkim. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...