Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Komputer do 1500 zł gry.!

headkevin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym poskładac/ lub kupic z allegro kompa do gier do 1500 zł z procesorem najlepiej amd.

Prosze o jakies zestawy czy lepiej skladac lub kupic gotowca.

;)

Opublikowano

Procek: Intel Celeron Dual-Core G550(162 zł)

Karta: Radeon HD 7750 (370zł)

SSD: Asrock H61M-S(160zl)

Ram:Goodram DDR3 2 x 2GB 1333MHz CL9(70zł)

HDD: Seagate Barracuda 500 GB SATA3(230zł)

Nagrywarka: LG GH24NS90(67zł)

Zasilacz: Aerocool VP-450 450W OEM (131 zł)

Buda: SilentiumPC Brutus 310 Pure Black (140 zł)

=

około 1350zł

ew. mozesz kupić Intel Pentium Dual Core G645(70 więcej niż celeron)

Opublikowano

Co do pytania czy lepiej składać lub kupować komputery polecam autorowi stronke stopgotowcom.pl ;) Miłej lektury

Opublikowano

FuckingHaters - jak nie masz wiedzy to nic nie składaj. Do dupy procesor i grafika, mało RAMu i średni zasilacz.

AMD Phenom 965 400 zł

SilentiumPC Fortis he1225

Gigabyte GA-970A-UDE 310 zł

Crucial Ballistix 2x4GB 120 zł

Western Digital Blue 500GB 200 zł

Nagrywarka jakaś najtańsza Asusa lub LiteOn 70 zł

SilentiumPC Brutus410 130 zł

Thermaltake SMART 530W 200 zł

HD7770 400 zł+

To minimum do kupienia. Lepiej dozbierać niż się męczyć.

Opublikowano

Heh, rozumiem ze sie nie bierze ale jak mam miec takiego kompa a takiego co ty poskladales no to nawet jesli to jest komputer z allegro to jest to kolosalna roznica wiec sie pytam..

Opublikowano

Tak, kolosalna różnica, bo ten ode mnie jest wydajniejszy i stabilniejszy. Allegro to śmieciowe zasilacze i obudowy. W dodatku masz średni procesor (podatek do nowości) + dość lipną grafiką (też podatek od nowości, przepłacasz za nic)

Jak OC nie będziesz robił to Ci dam zestaw z i5 3470 (mniej przyszłościowy, bo wiąże się to z gorszą płytą)

Opublikowano

Niewiem czy teraz cie tu wysmieja czy mnie ale wedlug ciebie procesor AMD FX 6X3,9 Jest lipny i grafika gf 650 jest lipna? może ty podałes lepszą ta?

Jedyne co tam jest lipne to mozliwe ze ram i plyta ale potem bym sobie to wymienił i twierdzisz ze twoj komp ktory poskladales jest wydajniejszy...

Opublikowano

GTX 650 jest lipna w swojej cenie. FX6300 jest 100 zł droższy od 965 a jest identyczny wydajnościowo. Masz zasilacz z czarnej listy który może w każdej chwili się spalić. Masz tam obudowę piekarnik, wentylatory będą głośno chodzić bo będzie lipny przepływ powietrza. Masz nieprzyszłościową płytę która w dodatku nie nadaje się do OC. Nie masz coolery CPU, a boxy od AMD są bardzo głośne.

Twierdzisz że się nie znam i że mnie wyśmieją ? Nie po to mam tutaj moderatora działu. Kogoś kto się nie zna by nie wzieli.

@EDIT

Pff tu jest FX6100, jeszcze gorzej.

Opublikowano
Niewiem czy teraz cie tu wysmieja czy mnie ale wedlug ciebie procesor AMD FX 6X3,9 Jest lipny i grafika gf 650 jest lipna? może ty podałes lepszą ta?

Otumaniła cię ta magia cyferek. Na pierwszy ogień idzie architektura. Buldogi powiedzmy sobie szczerze nie urywały dupy wydajnością (a tym bardziej 4100 i 6100). Ten FX nie jest x6 tylko 3 moduły po 2 rdzenie a to kolosalna różnica.

Na drugi idzie magia cyferek. Nie raz udowodniono, że CPU z mniejszym zegarem jest lepszy od tego 5GHz, głównie dzięki architekturze.

GTX650 to kotlet można tak powiedzieć. Wąska szyna, a do tego wręcz kopia GTX560 SE

random.jpg

Opublikowano

@Truefaith

Wiem, ze to jest zasilacz z czarnej listy ale naprawde sie tym nie przejmuje ponieważ gwarancja jest 2-letnia wiec moze sie i spalic tam wszystko co chce dlatego nie zwracałem na to uwagi po 2 nie mam zamiaru na żadne OC wiec złóżcie ktos jeszcze jakis zestaw ale tak do 1700 zł. procesor tylko i wylacznie AMD nie i5.

Opublikowano

Intel i5-2400 700+

MSI P20 H61 150 zł

lub płyta bardziej przyszłościowa AsRock P67 Pro3 B3 300 zł

Crucial Ballistix 2x4GB 120 zł

Western Digital Blue 500GB 200 zł

Nagrywarka jakaś najtańsza Asusa lub LiteOn 70 zł

SilentiumPC Brutus410 130 zł

Thermaltake SMART 530W 200 zł

HD7770 400 zł+

Można też kombinować z B75 + i5 3470, sam nie wiem co lepsze (Anoizm wesprzyj)

Opublikowano

Procesor gorszy szkoda brać. Albo dozbieraj, albo weźmiesz słabszą grafikę i w przyszłości zmienisz. Druga opcja to 970A-UD3 + Phenom, a w przyszłości jakiś FX8xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...