Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wgrywanie portów przez Putty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wgraniem portów na FreeBDS przez Putty w poradniku pisze trwa to około 30 min. Więc poczekałem nawet troche więcej i wyskoczylo mi takie cos :

bladhmo82.png

I teraz nie wiem czy tak ma być i czy czekać dalej czy cos jest nie tak :(

Opublikowano

serwer założyłem na exone.pl

BDS- 7.2 64bit

Serwer to testów:

-procek 1 GHz

-512 mb Ram

-łącze 100 Mbit

-twardy dysk 50 Gb.

Nie wiem czym to mozę być spowodowane :D

Opublikowano

Weź na stronie OVH zleć reinstall FreeBSD, (najlepiej 7.4 64bit), po czym rób co dotychczas :>

Coś dziwnie wgrywa porty na tym Twoim ss ;(

Nigdy tak nie miałem ;x

footer_logo.png

Opublikowano

Nie, loguje sie na root wpisuję komendę "portsnap fetch extract" potem ładuje sie z 20-30 min i pokazuje mi sie to :

bladhmo82.png

Po jakis kolejnych 30 min wywala mi takie cos w PuTTy:

blnooym.png

Opublikowano

Wywala Ci putty , bo jest bezczynność putty . Spróbuj co jakieś 10 min patrzeć do niego i naciskać jakiś guzik . W tedy nie powinno wywalić tego błędu.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

LubianyIKochany moze i masz racje że istalowałem to kilka razy ale jak instalowałem te porty 1 raz to wyskoczył ten sam błąd i to chyba nie wina zajebanego serwera była

Mam pytanko jeszcze. Jak sie zainstalują poprawnie porty to co powinno pisać ?

Opublikowano

Jak sie porty zaktualizuja to poprostu przywroci Ci do wprowadzenia komendy.

wejdz w

usr

sprawdz czy masz folder

port

jesli tak czyli zaktualiowal wszystkie ,,porty" czyli instalatory:)

Opublikowano
LubianyIKochany moze i masz racje że istalowałem to kilka razy ale jak instalowałem te porty 1 raz to wyskoczył ten sam błąd i to chyba nie wina zajebanego serwera była Mam pytanko jeszcze. Jak sie zainstalują poprawnie porty to co powinno pisać ?
Building new INDEX files . . . Done

Jak będziesz instalował porty i wyskoczy ci jeszcze raz taki komunikat to ponownie użyj portsnap fetch extract.

Ogólnie na exone poleca FreeBSD 7.2/7.4 32bit z 64bit są małe problemy ale wszystko jest opisane na mpc, wystarczy poszukać.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

• 1 rok później...
Opublikowano

chcesz poznać sposób na to? włącz wygaszacz stan wstrzymania i zaciemnienie obrazu na 9999min:D i na pewno dłuższej operacji nie będziesz robił w putty 

putty Ci rozłącza jak ekran przygaśnie i system wchodzi w uśpienie miałem to samo:)

iFQwy2v.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...