Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy da radę wgrać mody?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie dot. serwerów craftserve.pl. Chciałbym kupić serwer Dirt/Wooden aby pograć sobie z kolegą na modach. I w tym rzecz: czy można (bądź czy będą działać) mody na serwerze typu Dirt lub Wooden?

Konkretnie chodzi mi o mody takie jak: IC2, BC2, ICBM i różne addony, wszystkie mody i addony pod wersję mc 1.4.5.

Liczę na szybką odpowiedź :D

P.S. Mody są wgrane pod serwer standardowy (pobierany po prostu z minecraft.net)

@EDIT Ok już kupiłem serwer Wooden w tym problem teraz, że jak wgram do minecraft_server.jar forge żeby działały mody to gdy uruchamiam serwer przez panel to mi podmienia minecraft_server jednocześnie kasując poprzedni.... Da się jakoś uruchomić serwer bez panelu? Albo jak wgrać mody żeby działały :x

Opublikowano

Na Wooden tak, jednak na Dirt już nie, tam masz normalny silnik z minecraft

Opublikowano

@UP Tam właśnie jest na Dirt "normalny silnik" czyli chyba zwykły serwer bez możliwości wgrywania pluginów i na takim właśnie mam wgrane mody. Problem w tym czy da się edytować pliki np. przez Fillezille. Wystarczyło by wgrać moją paczkę pod serwer i działa.

Opublikowano

Da się przykładowo MoCreatures :) w temacie piszę wersja na serwer pobierasz i wgrywasz i działa ;)

Poszukaj na oficjalnym temacie tych modów które chcesz wgrać czy jest tak owa wersja :)

Opublikowano

@UP Ok wiem, że się da tylko teraz mam problem taki, że gdy wgrywam minecraft_server.jar to mi craftserve.pl gdy uruchamiam serwer go podmienia i nie chcą działać mody.... Jak uruchomić serwer bez panelu?

Opublikowano

Jak masz opcje połączenia ssh to sciągasz "PuTTY" i się łączysz i komendami odpalasz innnej chyba opcji nie ma ,chyba że edycja skryptu ,ale już nie wiem czy on sie znajduje w folderze czy na stornie :)

1379958827-U247153.png

Opublikowano

@UP OMG ale ze mnie debil... zapomnailem o putty :D a nawet mam je na pulpicie... ok zaraz sprawdze

@EDIT Nie chce się połączyć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...