Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]MineReset

KradMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako że to mój pierwszy poradnik przedstawię wam dziś plugin

MineReset

Masz dosyć starej kopalni na mapie surowcowej ??? jesteś już zniesmaczony surwiwalem ??? nie czekaj pobierz już teraz plugin MineReset .

Z tym pluginem świat kopalni [silosów ja to przynajmniej tak nazywam] stoi otworem :)

Za pomocą pluginu możesz w pewnym sensie kontrolować to co wydobywają gracze i jak :P

Więcej dowiecie się o tym na dole :)

Download : http://dev.bukkit.or...mods/minereset/ [Wiem że jest na 1.3.1 ale działa na 1.4.5]

Instalacja :

1. Pobieramy MineReset 2.0

2. Wrzucamy go do folderu Plugins

3. Odpalamy serwer

4. Stopujemy serwer

5. Wchodzimy w folder Plugins do folderu MineReset [Robi się automatycznie po odpaleniu i wyłączeniu serwera]

6. odpalamy plik Config.yml

configuration:
debug-mode: false <---- To zostawiamy
language: english <--- To też zostawiamy [Jak chcesz zrobić spolszczenie wystarczy zrobić edycje pliku english.yml
misc:
wand-item: 294 <--- To zostawiamy
check-time-every: 20 <--- to zostawiamy
teleport-on-reset: true <--- wedle uznania ja ustawiłem "True" gdyż chce by gracze podczas Resetu kopalni zostali teleportowani
updater:
channel: db
remind-on-login: true
permission-node: minereset.admin

7. po zrobieniu Configu.yml przyszła pora na permission.yml

Permission Graca

groups:
Gracz:
default: true
prefix: '&7'
permissions:
- MineReset.normal <---- To jedyna linijka jaka jest potrzebna graczowi 

Permission Admina

groups:
Admin:
default: false
prefix: '&6'
permissions:
- MineReset.Admin <------ To jedyna linijka jaka jest potrzebna adminowi [p.s możesz tez wpisac - MineReset.* ]

8. Po konfiguracji zapisujemy i odpalamy serwer

9. Aby ustawić kopalnie należy zaznaczyć obszar za pomocą "WorldEdita" po czym wpisać komendę /mine save [nazwa kopalni]

10. kiedy już to zrobimy musimy dać naszej kopalni jakieś surowce dlatego wpisujemy /mine + [id ore] [procent np 10%] wyglada to tak /mine + 1 10% [oznacza to że w kopalni będzie teraz 10% Kamienia :) [pamiętaj kopalnia ma max 100% i nie pomieści więcej dlatego staraj się doskonale dopasować wartości ]

11. po dodaniu 1 surowca do kopalni musimy sprawdzić czy rzeczywiście dodało nam 10% kamienia :) wpisujemy /mine reset po tej komendzie powinna nam się zresetować kopalnia już z dodanym kamieniem [ciekawostka surowce w kopalni resetują się w rużnych miejscach więc jezeli ktoś myśli że 2 razy znajde diaxa w tym samym miejscu to się myli :P ]

12. jak popełnisz błąd i chcesz coś usunąć z kopalni wpisujesz /mine - [id ore] [procent np 10%] ta komenda działa tak samo jak /mine + ale w przeciwnym kierunku usuwa surowce w procentach z kopalni :P

13. jak już mamy ustalone zawartość kopalni pora na ustawienie miejsca "Warp" dla kopalni . Tak więc stajemy w dogodne miejsce i wpisujemy komendę /mine warp set [dzięki temu ludzie nie będą narzekać na to że ich zasypał reset kopalni po prostu zostaną przeniesieni z kopalni w wybrane przez nas miejsce pod czas resetu kopalni ]

14. Zapewne każdy Admin chce mieć wolne a nie latać do kopalin i ja resetować plugin nam w tym pomoże wystarczy wpisać szereg komend :)

najpierw wpisujemy komendę /mine timer set 1:00:00 [ustawiamy auto reset co 1h] następnie wpisujemy /mine timer toggle [włączamy system auto reset] i tyle od teraz kopalnia resetuje się nam co 1h [czas możesz ustawić jak chcesz tylko zegar musi wyglądać tak x:00:00 to zegar na godziny zamiast x wpisz cyfrę od 1 do 99 jeżeli chcesz ustawić minuty to wpisujesz zegar x:00 ]

15. jeżeli zegar mamy już ustawione przydało by się nam ostrzeżenie o nadciągającym resecie :) wpisujemy /mine timer warning add 5:00 [to pozwoli powiadomić nas 5 minut przed resetem ] po czym wpisujemy /mine timer warning toggle [włączamy system ostrzeżeń ] aby usunąć jakieś ostrzeżenie wystarczy wpisać /mine timer warning remove 5:00 [ważne wpisz ten sam czas jaki wpisałeś w add ]

To tyle mógł bym napisać o systemie resetu tabliczki ale u mnie jest on zbugowany :P

mam nadzieje że pomogłem jeżeli tak daj like :)

p.s niedługo dam ssy :)

93853421969782355192.png
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Like :) przydalo sie

eJxzSSxKSc1OzVPQVQgpzy9KTlQITi0qzy_nCsgvmca.png

Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. - Fryderyk Nietzsche

Opublikowano

Tak na prawdę ja preferuję MineResetLite, ale poradnik dobrze zrobimy o pluginie nie słyszałem. Jak już prowadzisz "Przygotowania" do serwera jail to zrób jak zrobić np. /sektor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...