Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paintball dla początkującego

Zimny4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

1. Dacie linka do jakiegoś PaintBalla?

Ale żeby się nie rozleciał szybko.

Dla początkującego.

2. Czy jak strzele w kogoś z 40 m z paintballa w nogę, to będzie miał siniaka, nic się nie stanie, czy coś poważnego?

Opublikowano

Siniaki - zależy. Jeżeli np trafisz w ochraniacz to nie, ale jeśli trafisz przykładowo w udo, to na 90 % będzie miał siniaka. Zależy też od skóry, bo znajomy ma tak, że odbita łapa na plecach trzyma mu się 2-3 dni.

1355657225-U782590.png

Opublikowano

Siniaki - zależy. Jeżeli np trafisz w ochraniacz to nie, ale jeśli trafisz przykładowo w udo, to na 90 % będzie miał siniaka. Zależy też od skóry, bo znajomy ma tak, że odbita łapa na plecach trzyma mu się 2-3 dni.

Ale nie będzie nic poważniejszego?
Opublikowano

Ja byłem na takim troche dzikim paintballu w lesie i gostek z jakiś 10m strzelił mi serie w udo (tam nie było ochraniaczy nigdzie tylko na twarz). To miałem tak śmiesznie obok siebie takie kuleczki, ale nic nie boli później.

Ale jak dostałem w gołą rękę (bez rękawiczek itp) to troszkę krwi nawet było

Opublikowano

ja jak grałem, tylko maski maski mielismy, które szybko zaparowały więc przez wiekszośc gry sie chodziło z odslonieta twarza xD a ja dostałem chyba z 5 metrów w bark (tak od przodu) to siniak może z tydzień był, a kształtem to malinke przypominał xD

ae1d1005fe.png

Opublikowano

widzialem taki glupi filmik na jakims programie co strzelali w uda gościowi bez zadnego kombinezonu ani ubrania z okolo 50cm i mial uda jak plaster miodu;D

wiesz czasami jest tak ze uderzysz się lekko w coś i masz siniaka, ale musial byś kogo trafic bezpośrednio w oko albo w coś żebyś mu krzywde zrobil

Opublikowano

widzialem taki glupi filmik na jakims programie co strzelali w uda gościowi bez zadnego kombinezonu ani ubrania z okolo 50cm i mial uda jak plaster miodu;D

wiesz czasami jest tak ze uderzysz się lekko w coś i masz siniaka, ale musial byś kogo trafic bezpośrednio w oko albo w coś żebyś mu krzywde zrobil

Długo poboli jak trafisz z 40-50m ?
Opublikowano

Wszystkie markery są tak przystosowane żeby nie zrobić krzywdy a żeby siniak został, ja ogólnie z dobrego sprzętu dostałem w głowę to 3 dni wielki baniak był, a jak dostaniesz w ochraniacz to nie czuć.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Byłem niedawno na paintball'u i jak dostałem kulką to szcczerze to prawie nic nie bolało a poza hełmem nie miałem żadnych ochraniaczy ( jedynie na ubranie kostium jak dla mechanika zeby sie nie zabrudzić ) na gołą skóre to napewno by bolało ale przez ubranie to mało co czuć

Opublikowano

Ogólnie to mało czuć, dostawałem z 10-5m i najwyżej siniaki zostawały, grałem bez ochraniaczy z wyjątkiem maski (Obowiązkowa :D ) Oraz kombinezonu żeby się nie pobrudzić. Zależy też od człowieka czy dla niego to ból czy nie :)

sygnazs.png
Opublikowano

Ja dostałem ostatnio z 1-2m w tył głowy, miałem tylko kaptur, to nie powiem, że aż mi w głowie zadzwoniło i siniak był duży xD

Również zależy od ciśnienia w pistolecie. Ale 30-40m to nie ma szans aby się coś stało. Jedynie może lekki ból.

1356721310-U739101.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...