Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Program do podkręcania laptopa

Yerbownikx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuję program do podkręcania laptopa. Chodzi mi o laptop Toshiba satelite A200. Wiem że laptop potem będzie się mocno grzał. Ale teraz gdy włączę jakąś grę to 1 i 2 rdzeń dochodzi nawet do 99 stopni. Chodzi mi o podkręcenie z 1.8 do 2.0 Ponieważ laptop strasznie muli i długo się włącza. Za pomoc dam plusy :)

#JebacSygnatury

Opublikowano

Nie próbuj podkręcać laptopa przy takich temperaturach, prędzej spalisz cpu niż uzyskasz lepszą wydajność. Wyczyść i dopiero jak będą ładne temperatury.

A Mam jedno pytanie dlaczego laptop kupiony W serwisie Się tak przegrzewa ?? Podkręcali go ?

#JebacSygnatury

Opublikowano

Wyczyść chłodzenie i wymień pastę termoprzewodzącą, jak używany to normalne (w serwisie, czyli używany kupiłeś?)

Mam nową paste, a komputer był kupiony z firmy na którym pisali jakieś dokumenty czy coś :).

Jeszcze 1 pytanie jak mogę przyśpieszyć włączanie systemy bo co dzień to gorzej ;/ Aktualnie włącza się ok 2/3 minuty ;/

#JebacSygnatury

Opublikowano

Wise Registry Cleaner (defragmentacja, optymalizacja i czyszczenie rejestru) Wise Disk Cleaner (usuwanie śmieci + optymalizacja systemu) NTREGOPT (scalanie i optymalizacja rejestru)

+ usuń śmieci z autostartu

Opublikowano

+ wymień dysk na 7200 obrotów albo najlepiej na SSD od razu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po pierwsze, nie wymienia się pasty Termoprzewodzącej, chyba że się zmienia cooler...

po drugie najlepiej zawieś go do naprawy, bo dużo może być przyczyn.

btw.

po co chcesz podkręcać, myślisz że ci to dużo da?

jeżeli chcesz szybszy komputer, to kup nowy bo do "staroci" nie opłaca się dokupywać rzeczy, tym bardziej podkręcać, a jeżeli nie masz funduszy to musisz się z tym pogodzić niestety...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

po pierwsze, nie wymienia się pasty Termoprzewodzącej, chyba że się zmienia cooler...

po drugie najlepiej zawieś go do naprawy, bo dużo może być przyczyn.

btw.

po co chcesz podkręcać, myślisz że ci to dużo da?

jeżeli chcesz szybszy komputer, to kup nowy bo do "staroci" nie opłaca się dokupywać rzeczy, tym bardziej podkręcać, a jeżeli nie masz funduszy to musisz się z tym pogodzić niestety...

Staroć to ty może masz ... Ten laptop jest kupiony ok 1-3 miesiące temu ...

#JebacSygnatury

Opublikowano

Staroć to ty może masz ... Ten laptop jest kupiony ok 1-3 miesiące temu ...

ja nie mówię że masz stararego, tylko dałem przykład.

Opublikowano

akurat linia tych modeli to STAROCIE , 5 lat produkcji i tylko kosmetyczne zmiany nic w kierunku podniesienia wydajności laptopa. to laptopy biurowe a nie do gier

nie ma i nie będzie do tego laptopa żadnego programu którym podkręcisz normalnie, bez drobnej przeróbki na płycie albo zwarciem pinów na procesorze jesli ma na pokładzie intela

temat raczej nie ma sensu by kontynuować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

+ wymień dysk na 7200 obrotów albo najlepiej na SSD od razu

ta, 2,5" 7200 rpm masz pojęcie... takie potwory grzeją się do bagatela 70 stopni!

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

tyle to NORMALNIE ma jeden z moich dysków w laptopie , a mam dwa ;)

dysk o obrotach 7200 wcale sie nie grzeje inaczej od zwykłego , identyczne parametry. jedyne problemy z nimi to ze są głośniejsze ale można je wyciszyć programowo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...